Horticultorul.ro

sept. 20 2017

Heuchera “Silver Scrolls”

Familia: Saxifragaceae

Denumire stiintifica: Heuchera “Silver Scrolls”

Origine: Heuchera “Silver Scrolls” este o floare decorativa prin frunze originara din America de Nord.

Proprietati ornamentale: Heuchera “Silver Scrolls” este o planta perena, cu aspect compact, ce ajunge la inaltimi de 10-50 cm.

Heuchera “Silver Scrolls” este cultivata ca planta decorativa prin frunze, in apartamente si gradini.

Se recomanda inlaturarea tijelor florale ofilite si a frunzelor uscate pentru stimula cresterea, inflorirea si pentru a asigura un aspect placut plantelor.

Inflorirea la Heuchera “Silver Scrolls” are loc in lunile iunie si iulie.

Frunzele sunt in forma de inima, lobate, cu petiol lung, marginile usor incretite, de culoare argintie sau rosiatica, cu nervuri proeminente de culoare verde inchis sau maronii.

Florile sunt de forma tubulara (clopotei), apar pe tulpinile subtiri ce pot ajunge la inaltimea de 45 cm, colorate in alb sau roz.

Solul/substratul  pentru Heuchera “Silver Scrolls” trebuie sa fie bine drenat, bogat in substante nutritive, reavan, cu un pH neutru. Se recomanda mulcirea solului in perioadele calde ale anului, pentru a mentine o umiditate constanta pentru cat mai mult timp.

Lumina este un factor important pentru o crestere optima a plantelor de Heuchera “Silver Scrolls”. Aceasta poate fi amplasata in spatii luminoase, insorite, sau semiumbrite, ferite de actiunea directa a razelor de soare de la orele pranzului.

Udarea trebuie realizata folosind cantitati moderate de apa, astfel incat solul/substratul sa fie mentinut reavan.

Inmultirea plantelor de Heuchera se realizeaza primavara, prin semanarea semintelor in containere si toamna, prin diviziunea tufei.

Fertilizarea la Heuchera  poate realiza o data pe luna, in perioada de crestere, folosind ingrasaminte pentru plante decorative prin frunze.

Boli: Fainare, Putregaiuri, Bacterioze

Daunatori:  Nematozi foliari, Gargarite

Fig. 1 Heuchera “Silver Scrolls”

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Heuchera “Silver Scrolls”

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii