dec. 17 2016

Ingrijirea Craciunitei dupa perioada infloririi 

ingrijirea-craciunitei-dupa-perioada-infloririi_150Craciunita (Poinsettia) este o planta de apartament cultivata mai ales pentru frumusetea ce o capata frunzele ei din partea superioara in perioada sarbatorilor de iarna (Craciunului).

Craciunita fiind o planta perena, poate sa ofere si in anii urmatori satisfactii daca este ingrijita corespunzator in perioada de dupa inflorire.

Dupa inflorire, (februarie) se recomanda transplantarea Poinsettiei intr-un vas de dimensiuni mai mari, pentru a-i oferi spatiu suficient de dezvoltarea in perioada urmatoare.

Substratul folosit trebuie sa fie poros (turba si nisip) si cu un pH intre 6-6.5.

Se impune curatarea Craciunitei de frunzele ingalbenite si uscate pentru a asigura un aspect placut al plantei

Amplasarea Craciunitei pe parcursul anului trebuie sa se realizeze in spatii luminoase (chiar si afara), dar ferite de actiunea directa a razelor de soare (pe perioada verii).

Odata cu venitea toamnei (septembrie) planta poate fi supusa timp de 1-2 luni la perioade mai lungi fara lumina si la temperaturi reduse (18°C) fapt ce ajuta la inflorirea ei.

De-a lungul anului udarea plantelor de Poinsettia se face cu cantitati moderate de apa, astfel incat substratul sa nu fie udat excesiv. O umiditatea ridicata a substratului, poate cauza aparitia Putregaiului cenusiu, boala fungica (provocata de ciuperci) care poate afecta grav planta.

Ajustarea inaltimii se poate realiza prin taieri primavara, pentru a corecta forma plantei si pentru a stimula ramificarea.

Fertilizarea Craciunitei se recomanda sa se efectueze de 1-2 ori pe luna, incepand de la sfarsitul verii. Pentru a asigura conditii optime de inflorire la Craciunita, se recomnada folosirea fertilizantilor in a caror compozitie exista Molibden (Mo).

ingrijirea-craciunitei-dupa-perioada-infloririi_1

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Ingrijirea Craciunitei dupa perioada infloririi 

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii