ian. 26 2024

Inmultirea plantelor de Sansevieria prin frunze-in imagini

Sansevieria este o planta rizomatoasa perena, suculenta, cu crestere lenta.

Sansevieria este o planta de apartament, decorativa prin frunze, foarte usor de cultivat si de inmultit.

Inmultirea se face cu usurinta atat prin divizare cat si prin butasi de frunze.

Inmultirea prin butasi de frunze faciliteaza obtinerea a numeroase plante, cu un efort redus.

Inmultirea prin frunze presupune:

♦  Alegerea frunzelor perfect sanatoase;

  • Se foloseste un briceag sau o foarfeca sterile (dezinfectate  cu alcool 90%), penru a taia frunza;
  • Se realizeaza butasi de frunza, care se fasoneaza cu briceagul;
  • Se vor plasa  cu baza intr-un pahar/recipient cu apa, cca. 1 cm adancime;
  • Se amplaseaza paharul/recipientul pe parvazul geamului;
  • Se recomanda schimbarea apei la interval de 7-10 zile.

Fig. 1 Butasi de frunza la Sansevieria 

Fig. 2  Butasi de frunza la Sansevieria 

 

♦  Dupa cca. 3-4 luni, cand frunzele au rădăcini formate, vor fi transplantate in ghivece cu substratul universal pentru flori, cu pH neutru, umezit in prealabil;

Fig. 3  Frunza inradacinata de  Sansevieria 

Fig. 4  Frunza inradacinata de  Sansevieria

Fig. 5  Frunza inradacinata de  Sansevieria

 

♦  Dupa alte 2 luni, la nivelul fiecarei frunze inradacinate, apar apar noi pui;

Fig. 6  Frunza inradacinata si  un pui de  Sansevieria la baza

 

♦  Dupa late 2 luni, noile plante cu radacini se vor separa si se vor planta in vasele de cultura;

Fig. 7  Frunza inradacinata si  un pui de  Sansevieria, care este separat de aceasta

Fig. 8  Pui de  Sansevieria, separati si plantati la ghiveci

 

♦  Planta are o crestere lenta si atinge dimensiuni rezonabile dupa cca. 2-3 ani. In acest interval se recomada fertilizarea acestora folosind ingrasaminte specifice plantelor suculente,

Fig. 9 Plante de  Sansevieria, dupa 1 an

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Inmultirea plantelor de Sansevieria prin frunze-in imagini

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii