mart. 26 2023
Kalanchoe beharensis: ghid pentru ingrijire, inmultire
Denumire populara: Kalanchoe ureche de elefant, Kalanchoe frunze de catifea, Plantă de fetru
Denumire stiintifica: Kalanchoe beharensis
Origine: Kalanchoe beharensis este o planta originara din Madagascar.
Proprietati ornamentale: Kalanchoe beharensis este un arbust suculent, ce poate ajunge la inaltimi de 1-1,5 m inaltime si 1-1,5 m latime.
Kalanchoe beharensis este o planta decorativa prin frunze, cultivata ca planta de apartament sau de gradina, in zonele mai calduroase.
Frunzele la Kalanchoe beharensis sunt suculente, rigide, de dimensiuni mari, lobate neregulat, cu marginile incretite, acoperite cu peri fini, de culoare gri-verzui cele tinere si ruginii, cele mature.
Inflorirea plantelor de Kalanchoe beharensis are loc de la sfarsitul primaverii pana la sfarsitul verii.
Florile apar la plantele ajunse la maturitate, grupate in partea superioara tulpinii florale in inflorescente de tip corimb ramificat, sunt mici, de culoare galben-verzui.
Substratul (pamantul) trebuie sa fie bine drenat, format dintr-un amestec de turba, pamant de gradina si nisip, cu fertilitate moderata si un pH intre 6-7.
Udarea se realizeaza folosind cantitati moderate de apa, lasand substratul sa se usuce intre doua udari, evitand astfel excesul de apa de la nivelul radacinilor. Plantele de Kalanchoe beharensis sunt rezistente la perioade secetoase.
Pe timpul verii, uadrea se poate realiza de 2 ori pe saptamana, dar iarna, doar la nevoie, daca se observa ca frunzele devin turgescente.
Temperatura optima pentru plantele de Kalanchoe beharensis poate varia intra 20-25°C, iar cea minima trebuie sa nu scada sub 7-8°C.
Lumina este foarte importanta pentru dezvoltarea si inflorirea plantelor de Kalanchoe beharensis. Acestea prefera spatiile luminoase, insorite sau semiumbrite, cu soare direct cateva ore pe zi, dimineata si dupa-amiaza. Lipsa luminii poate sa-i incetineasca cresterea si impiedica inflorirea.
Inmultirea la Kalanchoe beharensis se realizeaza prin seminte sau prin butasi de tulpina.
Fertilizarea se poate realiza o data pe luna, in perioada de crestere, folosind ingrasaminte specifice plantelor suculente.
Boli si daunatori:
Putregai cenusiu (Botrytis cinerea)
Paduchele lanos sau Cosenile fainoase.
Categorie: Flori
De la: Horticultorul
Comentariile sunt închise pentru Kalanchoe beharensis: ghid pentru ingrijire, inmultire