iul. 08 2019
Kalanchoe ‘Lucky Bells’: ingrijire, inmultire, cultivare
Denumire stiintifica: Kalanchoe ‘Lucky Bells’
Denumire populara: Kalanchoe
Origine: Kalanchoe ‘Lucky Bells’ este o planta originara din Madagascar.
Proprietati ornamentale: Kalanchoe ‘Lucky Bells’ este o perena suculenta, ce poate ajunge la inaltimi de 30-45 cm si o latime de 20 cm.
Kalanchoe ‘Lucky Bells’ este o planta decorativa prin flori, cultivata ca planta de apartament, cu o valoare ornamentala deosebita, datorita florilor sale impresionante.
Frunzele la Kalanchoe ‘Lucky Bells’ sunt suculente, de culoare verde, pornesc din tulpina centrala, care poate ajunge pana la 45 cm inaltime.
Florile apar grupate in partea superioara a tulpinii florifere, sunt campanulate ‚aspect de clopot’, de culoare rosie-portocalie. Florile plantelor de Kalanchoe ‘Lucky Bells’ apar vara si dureaza intre 8-10 saptamani. Pentru mentinerea unui aspect placut al plantelor, se recomanda inlaturarea florilor uscate sau decolorate.
Substratul (pamantul) trebuie sa fie bine drenat, bogat in substante nutritive, cu fertilitate moderata, format dintr-un amestec de turba, pamant de gradina si nisip, cu un pH intre 6.5-7. Acest amestec trebuie sa fie bine drenat, pentru a nu permite stagnarea apei la nivelul radacinilor o perioada lunga de timp.
Udarea se realizeaza folosind cantitati moderate de apa, o data pe saptamana, in perioada calda a anului si mai rar (de 1-2 ori pe luna) in sezonul rece (iarna). Pe toata perioada anului, se recomanda ca intre doua udari substratul sa fie lasat sa se usuce in primii centimetrii.
Temperatura optima pentru plantele de Kalanchoe ‘Lucky Bells’ poate varia intra 14-25°C, iar cea minima trebuie sa nu scada sub 12°C.
Lumina optima pentru dezvoltarea si inflorirea plantelor de Kalanchoe ‘Lucky Bells’ este cea directa, ele prefera spatiile luminoase, cu soare, le tolereaza si pe cele semiumbrite, dar lipsa luminii ii incetineste cresterea si amana inflorirea.
Inmultirea la Kalanchoe ‘Lucky Bells’ se realizeaza prin seminte (semanate primavara devreme, la temperaturi de 20-21°C) sau prin butasi (primavara sau vara).
Fertilizarea (administrarea de ingrasaminte) se recomanda sa se faca de doua ori pe luna, in perioada de crestere, folosind ingrasaminte specific plantelor cu flori si sa se stopeze in perioada de repaus.
Boli si daunatori:
- Fainarea (Sphaerotheca spp.)
- Putregai cenusiu (Botrytis cinerea)
- Paduchele lanos sau Cosenile fainoase.
- Paduchi testosi
- Afide (paduchi de plante)
“Intotdeauna cititi si utilizati produsul (pesticidul) conform recomandarilor de pe eticheta”
Categorie: Flori
De la: Horticultorul
Comentariile sunt închise pentru Kalanchoe ‘Lucky Bells’: ingrijire, inmultire, cultivare