apr. 04 2017

Arborele de ceai (Leptospermum ‘Rudolph’)

Familia: Myrtaceae

Denumirea populara: Arborele de ceai

Denumirea stiintifica Leptospermum ‘Rudolph’

Origine: este o planta hibrida rezultata din incrucisarea celor doua specii: Leptospermum spectabile cu Leptospermum morrisonii, originara din Australia.

Proprietati ornamentale: Leptospermum ‘Rudolph’ este un arbust de inaltime medie, cu cresteri rapide, ajungand pana la 1,5 m. Arborele de ceai poate fi plantat in ghivece cu inaltimi de 15-20 cm, sau direct in gradina, pe perioada verii (la distante de 1-1.5 m intre plante).

Frunzele sunt de dimensiuni mici, culoare verde si usor parfumate.

Florile sunt de culoare rosie sau alba si apar de-o parte si se alta a ramurilor, de la sfarsitul primaverii pana vara, ele atragand o multitudine de albine si insecte.

Inflorirea are loc de primavara  pana la sfarsitul verii. Se recomanda ajustarea (scurtarea) ramurilor prea lungi, dupa trecerea florilor, stimuland astfel indesirea si inflorirea ulterioara a plantei.

Substratul pentru Leptospermum ‘Rudolph’ trebuie sa fie unul bine drenat, cu fertilitate moderata, argilos si cu un pH neutru sau slab-acid.

Udarea la Leptospermum ‘Rudolph’  se realizeaza cu cantitati suficiente de apa, astfel incat solul (substratul) sa fie mentinut reavan.

Lumina este un factor important pentru cresterea si inflorirea la Leptospermum ‘Rudolph’, aceasta prefera spatiile insorite sau cele semi-umbrite.

Inmultirea se poate realiza prin butasi, recoltati din lastarii plantelor mama.

Fertilizarea se poate realiza o data pe luna, in perioada de cresterea, folosind ingrasaminte specifice plantelor cu flori.

Fig.1 Arborele de ceai (Leptospermum ‘Rudolph’)

Fig. 2 Arborele de ceai (Leptospermum ‘Rudolph’)

Fig. 3 Arborele de ceai (Leptospermum ‘Rudolph’)

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Arborele de ceai (Leptospermum ‘Rudolph’)

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii