Horticultorul.ro

oct. 20 2021

Planta de roua (Mesembryanthemum cordifolium ‘Variegata’):ingrijire

Familia: AIZOACEAE

Demumire populara: Aptenia, Planta de roua

Denumire stiintifica: Mesembryanthemum cordifolium Variegata, Aptenia cordifolia

Origine: Aptenia cordifolia este o planta originara din partea SE a Africii de Sud.

Proprietati ornamentale: Mesembryanthemum cordifolium Variegata, este o planta suculenta perena, taratoare, cultivata in gradini, direct in sol sau in ghivece si vase suspendate, ce poate ajunge la inaltimi de 15-20 cm si o intindere de 55-60 cm.

Frunzele de Aptenia sunt carnoase, de dimensiuni reduse,  in forma de inima, cu petiol scurt, de culoare verde stralucior cu nuante de crem.

Florile de Mesembryanthemum cordifolium Variegata, apar de la sfarsitul primaverii pana la sfarsitul verii. Florile au dimensiuni reduse, diametrul de 1-2 cm, petale multe si fine, de culoare roz. Florile se deschid complet cand plantele sunt amplasate sub actiunea directa a razelor de soare.

Fructul este de tip capsula, cu 1 cm diametru, contine seminte foarte mici.

Substratul trebuie sa fie usor, poros, bogat in substante nutritive si bine drenat, pentru a evita excesul de umiditate de la nivelul radacinilor.

Intrucat Mesembryanthemum cordifolium Variegata este o planta suculenta, rezista la perioade secetoase, udarea acesteia trebuie realizata regulat, de 2-3 ori pe luna, folosind cantitati suficiente de apa, astfel incat substratul sa fie reavan.

Lumina este un factor important in cresterea si inflorirea plantelor de Aptenia cordifolia. Aceasta planta se dezvolta bine in spatii luminoase si insorite, inflorirea ei va fi deficitara daca lumina este insuficienta.

Plantele de Aptenia cordifolia  pot  tolera temperaturi negative de pana la -5°C, sub aceasta temperatura, plantele trebuie transportate in spatii inchise, cu temperaturi pozitive.

Inmultirea  la Mesembryanthemum cordifolium Variegata se realizeaza prin seminte sau prin butasi.

Fertilizarea (administrarea de ingrasaminte) la Mesembryanthemum cordifolium Variegata se face utilizand ingrasaminte universale pentru plante cu flori (granulate, lichide sau hidrosolubile), in perioada de crestere si inflorire.

Fig. 1 Planta de roua (Aptenia cordifolia sin. Mesembryanthemum cordifolium ‘Variegata’)

Fig. 2 Planta de roua (Aptenia cordifolia sin. Mesembryanthemum cordifolium ‘Variegata’)

Fig. 3 Planta de roua (Aptenia cordifolia sin. Mesembryanthemum cordifolium ‘Variegata’)

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Planta de roua (Mesembryanthemum cordifolium ‘Variegata’):ingrijire

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii