mart. 23 2018

Mini orhideele-Phalaenopsis „Little Lady”: ingrijire

Familia: ORCHIDACEAE

Mini orhideele –  Orhidee pitica (Phalaenopsis „Little Lady”) reprezinta un hibrid mai nou de orhidee, modern care ne incanta cu frumusetea florilor lor gingase.

Datorita dimensiunilor raduse pe care le au mini orhideele, acestea pot fi plantate si grupat.

Ca si orhideele de mari dimensiuni, mini orhideele infloresc intr-o gama larga de culori: alb, roz, visiniu, galben sau variegate.

Temperatura este un factor important pentru asigura o buna dezvoltare si inflorire a mini orhideelor. Temperatura optima pentru mini orhidee poate varia  intre 15-16°C pe timpul noptii, iar ziua intre 20-26°C.

Mini orhideele (Phalaenopsis „Little Lady”) iubesc lumina (lumina indirecta), dar se recomanda ferirea acestora de actiunea directa a razelor de soare la orele pranzului (vara), pentru a evita arderea plantelor.

Udarea la mini orhidee se face la intervale mai scurte de timp, deoarece vasul lor de cultura este de dimensiuni mai mici si evaporarea este mai rapida. Excesul de umezeala poate afecta radacinile la mini orhidee, ducand chiar la moartea plantelor. Udarea mini orhideelor se poate realiza prin udarea cu apa turnata direct in ghiveci, sau prin scufundarea ghivecelor (imersie) intr-un vas cu apa (la temperatura camerei) pentru circa 10 minute, urmand ca dupa udare sa asteptam ca excesul de apa din ghiveci sa se scurga in totalitate.

Vasul de cultura pentru mini orhidee trebuie sa fie de dimensiuni mici, transparent, cu gauri la baza si chiar pe parti, pentru a permite aerisirea radacinilor.

Substratul pentru mini orhidee trebuie sa fie format din scoarta de copac, sau se pot folosi amestecurile speciale pentru orhidee din magazine.

Transplantarea mini orhideelor se poate realiza la intervale de 1-2 ani, moment in care se efectueaza schimbarea substratului. Momentul optim pentru transplantarea mini orhideelor este cand perioada de inflorire a trecut.

Boli: Putregaiurile micotice (provocate de ciuperci), Putregaiurile cauzate de bacterii

Daunatori: Paduchele lanos, Afidele, Paianjenul rosu comun

Fig. 1 Mini orhideele (Phalaenopsis „Little Lady”)

Fig. 2  Mini orhideele (Phalaenopsis „Little Lady”)

Fig. 3 Mini orhideele (Phalaenopsis „Little Lady”)

Fig. 4 Mini orhideele (Phalaenopsis „Little Lady”)

Fig. 5 Mini orhideele (Phalaenopsis „Little Lady”)

Fig. 6 Mini orhideele (Phalaenopsis „Little Lady”)

Fig. 7 Mini orhideele (Phalaenopsis „Little Lady”)

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Mini orhideele-Phalaenopsis „Little Lady”: ingrijire

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii