Horticultorul.ro

oct. 20 2021

Nemesia Sunsatia: ingrijire

Familia: SCROPHULARIACEAE

Demumire populara: Macaleandru, Nemesia

Denumire stiintifica: Nemesia Sunsatia

Origine Nemesia este o planta originara din Africa, intalnita adesea in Europa.

Proprietati ornamentale: Nemesia cuprinde plante anuale, cu crestere rapida si inflorire uniforma, ce ajung la inaltimi de 20-30 cm si intinderi de 20-25 cm.

Plantele de Nemesia Sunsatia sunt adesea cultivate in jardiniere, cosuri suspendate, borduri, acoperitoare de sol,  paturi florale, etc.

Tulpinile plantelor de Nemesia sunt lungi si subtiri, de-a lungul lor apar flori de dimensiuni mici, frumos colorate, asemanatoare cu cele ale plantei Gura leului.

Pentru a determina ramificarea si inflorirea plantelor de Nemesia, se recomanda ciupirea varfurilor plantei.

Plantele de Nemesia  se cultiva foarte bine in tara noastra, climatul temperat le determina  inflorirea de la sfarsitul verii pana toamna tarziu.

Substratul trebuie sa fie bogat in substante nutritive si bine drenat, pentru a evita excesul de umiditate de la nivelul radacinilor.

Udarea trebuie realizata la intervale regulate de timp, folosind cantitati suficiente de apa, lasand primii centimetrii din substrat sa se usuce intre doua udari.

Lumina este un factor important in cresterea si inflorirea plantelor de Nemesia Sunsatia, acestea prefera spatii luminoase, insorite sau partial umbrite.

Inmultirea  la Nemesia Sunsatia  se realizeaza prin seminte, semanate primavara. Noile plante vor inflorii dupa 8-9 saptamani de la semanare.

Fertilizarea (administrarea de ingrasaminte) la Nemesia Sunsatia se face utilizand ingrasaminte universale pentru plante cu flori (granulate, lichide sau hidrosolubile).

Fig. 1 Macaleandru (Nemesia Sunsatia)

Fig. 2 Macaleandru (Nemesia Sunsatia)

Fig. 3 Macaleandru (Nemesia Sunsatia)

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Nemesia Sunsatia: ingrijire

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii