Horticultorul.ro

ian. 26 2022

Pachyveria scheideckeri: ingrijire

Familia: CRASSULACEAE

Denumire stiintifica: Pachyveria scheideckeri

Origine: Pachyveria scheideckeri este un hibrid dintre Echeveria Secunda si Pachyphytum Bracetosum.

Proprietati ornamentale: Pachyveria scheideckeri este o planta suculenta compacta, cu crestere  lenta, in forma de rozeta, cu inaltimi reduse (10-15 cm).

Pachyveria scheideckeri este o planta de apartament decorativa prin frunze, usor de cultivat.

Frunzele cresc sub forma de rozeta, sunt suculente, carnoase, de culoare gri-verzui, cu nuante roz in partea superioara.

Inflorirea la Pachyveria scheideckeri are loc primavara sau vara.

Florile apar in partea superioara  tijei florale, ce porneste din centrul rozetei, florile sunt mici, de culoare galbena.

Substratul (pamantul) pentru Pachyveria scheideckeri poate fi un amestec de pamant de flori, la care se poate adauga turba si nisip pentru a-i oferi un drenaj corespunzator  sau se poate utiliza un mix pentru cactusi.

Udarea la Pachyveria scheideckeri se realizeaza folosind  cantitati moderate de apa,  la intervale mari de timp, cand substratul este uscat, iar in sezonul rece udarea se reduce la minimum.

Temperatura optima pentru o dezvoltare armonioasa a plantelor de Pachyveria scheideckeri trebuie sa varieze in perioada de crestere intre 18-26°C, temperaturile sub -2 °C le pot afecta sau chiar omora.

Lumina este un factor important pentru plantele de Pachyveria scheideckeri, acestea prefera spatiile luminoase, insorite, unde razele de soare pot ajunge la plante.

Inmultirea la Pachyveria scheideckeri se face prin fruze, butasi de frunza sau prin seminte. Frunzele se detaseaza de planta mama, se lasa cateva zile sa se usuce si apoi se planteaza.

Fertilizarea (administrarea de ingrasaminte) se realizeaza o data pe luna, in perioadele  de crestere, utilizand ingrasaminte specifice plantelor decorative prin frunze sau cele pentru plante suculente si cactusi.

Fig. 1 Pachyveria scheideckeri

Fig. 2 Pachyveria scheideckeri

Fig. 3 Pachyveria scheideckeri

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Pachyveria scheideckeri: ingrijire

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii