Horticultorul.ro

dec. 26 2022

Pelargonium hyb. ‘Concolor Lance’: ingrijire, inmultire

Familia: GERANIACEAE

Demumire populara: Muscata  ‘Shottesham Pet’

Denumire stiintifica: Pelargonium hyb. ‘Concolor Lance’

Proprietati ornamentale: Pelargonium hyb. ‘Concolor Lance’ este o planta erbacee perena, cu aspect compact, ce poate ajunge la inaltimi de 35-45 cm.

Frunzele sunt palmat sectate, divizate in trei lobi, cu margini dantelate, de  culoare verde si miros frumos de nuci.

Pelargonium hyb. ‘Concolor Lance’ este o planta decorativa prin frunze si flori, cultivata in gradini, terase sau balcoane in timpul verii, dar si in spatii inchise.

Inflorirea plantelor de Pelargonium hyb. ‘Concolor Lance’ are loc de la sfarsitul primaverii pana toamna.

Florile cresc grupate in inflorescente, au dimensiuni mici, culoare visinie.

Se recomanda inlaturarea frunzelor ingalbenite si a florilor uscate pentru a mentine un aspect frumos plantelor si pentru a stimula inflorirea.

Substratul pentru muscate trebuie sa fie bine drenat, format dintr-un amestec de pamant de frunze, mranita si nisip, cu pH neutru, sau se pot folosi amestecurile gata preparate din comert.

Udarea la Pelargonium hyb. ‘Concolor Lance’ se face regulat, folosind cantitati moderate de apa, atunci cand substratul in primii centimetrii este uscat. Plantele de Pelargonium hyb. ‘Concolor Lance’ pot tolera seceta pentru perioade scurte de timp.

Lumina are un rol important in procesul de inflorire si ramificare al plantelor de Pelargonium hyb. ‘Concolor Lance’. Acestea sunt plante iubitoare de lumina, ele necesita spatii luminoase, insorite, dar pot tolera si spatii semiumbrite.

Inmultirea la Pelargonium hyb. ‘Concolor Lance’ se realizeaza primavara si vara,  prin butasi.

Fertilizarea (administrarea de ingrasaminte) la Pelargonium hyb. ‘Concolor Lance’ se poate realiza de doua ori pe luna, in perioadele de crestere si inflorire, si se va intrerupe in perioada de repaus (iarna).

Se pot administra si ingrasaminte cu eliberare lenta, pentru plante decorative prin flori (batoane fertilizante de culoare rosie), aceste contin ceva mai mult fosfor si potasiu, sau ingrasamant lichid pentru plante cu flori.

Boli  putregaiul cenusiu este provocat de ciuperca Botrytis cinerea – simptome (pete gri pe spatele frunzei). Putregaiul cenusiu apare mai ales in conditiile excesului de umiditate;

Daunatori – cei mai intalniti la muscata sunt: afidele; paduchii lanosi, musculita alba de sera (Trialeurodes vaporariorum).

Fig. 1 Pelargonium hyb. ‘Concolor Lance’

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Pelargonium hyb. ‘Concolor Lance’: ingrijire, inmultire

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii