Horticultorul.ro

dec. 26 2022

Pelargonium graveolens ‘Lady Plymouth’: ingrijire, inmultire

Familia: GERANIACEAE

Demumire populara: Muscata mirositoare

Denumire stiintifica: Pelargonium graveolens ‘Lady Plymouth’

Proprietati ornamentale: Pelargonium graveolens ‘Lady Plymouth’ este o planta erbacee perena, cu aspect compact, ce poate ajunge la inaltimi de 50-60 cm.

Frunzele sunt palmat sectate, divizate in trei lobi, culoare gri-verzui cu margini crem si miros de eucalipt.

Pelargonium graveolens ‘Lady Plymouth’ este o planta decorativa prin frunze si flori, cultivata in gradini, terase sau balcoane in timpul verii, dar si in spatii inchise.

Inflorirea plantelor de Pelargonium graveolens ‘Lady Plymouth’ are loc vara.

Florile cresc grupate in inflorescente, au dimensiuni mici, culoare mov deschis.

Se recomanda inlaturarea frunzelor ingalbenite si a florilor uscate pentru a mentine un aspect frumos plantelor si pentru a stimula inflorirea.

Substratul pentru muscate trebuie sa fie bine drenat, format dintr-un amestec de pamant de frunze, mranita si nisip, cu pH neutru-alcalin, sau se pot folosi amestecurile gata preparate din comert.

Udarea la Pelargonium graveolens ‘Lady Plymouth’ se face regulat, folosind cantitati moderate de apa, atunci cand primii centimetrii ai substratului sunt uscati. Plantele de Pelargonium graveolens ‘Lady Plymouth’  pot tolera seceta pentru perioade scurte de timp.

Lumina are un rol important in procesul de inflorire si ramificare al plantelor de Pelargonium graveolens ‘Lady Plymouth’. Acestea sunt plante iubitoare de lumina, ele necesita spatii luminoase, insorite, dar pot tolera si spatii semiumbrite.

Inmultirea la Pelargonium graveolens ‘Lady Plymouth’ se realizeaza de vara pana toamna,  prin butasi.

Fertilizarea (administrarea de ingrasaminte) la Pelargonium graveolens ‘Lady Plymouth’ se poate realiza de doua ori pe luna, in perioadele de crestere si inflorire, si se va intrerupe in perioada de repaus (iarna).

Se pot administra si ingrasaminte cu eliberare lenta, pentru plante decorative prin flori (batoane fertilizante de culoare rosie), aceste contin ceva mai mult fosfor si potasiu, sau ingrasamant lichid pentru plante cu flori.

Boli  putregaiul cenusiu este provocat de ciuperca Botrytis cinerea – simptome (pete gri pe spatele frunzei). Putregaiul cenusiu apare mai ales in conditiile excesului de umiditate;

Daunatori – cei mai intalniti la muscata sunt: afidele; paduchii lanosi, musculita alba de sera (Trialeurodes vaporariorum).

Fig. 1 Pelargonium graveolens ‘Lady Plymouth’

Fig. 2 Pelargonium graveolens ‘Lady Plymouth’

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Pelargonium graveolens ‘Lady Plymouth’: ingrijire, inmultire

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii