Horticultorul.ro

ian. 28 2023

Muscata de lamaie (Pelargonium graveolens ‘Princess Ann’): ingrijire, inmultire

Familia: GERANIACEAE

Demumire populara: Muscata de lamaie

Denumire stiintifica: Pelargonium graveolens ‘Princess Ann’

Proprietati ornamentale: Pelargonium graveolens ‘Princess Ann’ este o planta erbacee perena, cu aspect compact, cu inaltimi de 50-60 cm si intinderi de 70-80 cm.

Frunzele sunt palmat sectate, divizate in trei lobi, de culoare verde si miros de lamaie.

Pelargonium graveolens ‘Princess Ann’ este o planta decorativa prin frunze si flori, cultivata in gradini, terase sau balcoane in timpul verii, dar si in spatii inchise.

Inflorirea plantelor de Pelargonium graveolens ‘Princess Ann’ are loc vara.

Florile sunt grupate in inflorescente, au dimensiuni mici, cinci petale de culoare roz deschis, pe unele petale apar si pete roz inchis.

Se recomanda inlaturarea frunzelor ingalbenite si a florilor uscate pentru a mentine un aspect frumos plantelor si pentru a stimula inflorirea.

Substratul pentru muscate trebuie sa fie bine drenat, format dintr-un amestec de pamant de frunze, mranita si nisip, cu pH neutru-alcalin, sau se pot folosi amestecurile gata preparate din comert.

Udarea la Pelargonium graveolens ‘Princess Ann’ se face regulat, folosind cantitati moderate de apa, atunci cand primii centimetrii ai substratului sunt uscati. Plantele de Pelargonium graveolens ‘Princess Ann’ pot tolera seceta pentru perioade scurte de timp.

Lumina are un rol important in procesul de inflorire si ramificare al plantelor de Pelargonium graveolens ‘Princess Ann’.  Acestea sunt plante iubitoare de lumina, ele necesita spatii luminoase, insorite, dar pot tolera si spatii semiumbrite.

Inmultirea la Pelargonium graveolens ‘Princess Ann’ se realizeaza de vara pana toamna,  prin butasi.

Fertilizarea (administrarea de ingrasaminte) se poate realiza de doua ori pe luna, in perioadele de crestere si inflorire, si se va intrerupe in perioada de repaus (iarna).

Se pot administra si ingrasaminte cu eliberare lenta, pentru plante decorative prin flori (batoane fertilizante de culoare rosie), aceste contin ceva mai mult fosfor si potasiu, sau ingrasamant lichid pentru plante cu flori.

Boli  putregaiul cenusiu este provocat de ciuperca Botrytis cinerea – simptome (pete gri pe spatele frunzei). Putregaiul cenusiu apare mai ales in conditiile excesului de umiditate;

Daunatori – cei mai intalniti la muscata sunt: afidele; paduchii lanosi, musculita alba de sera (Trialeurodes vaporariorum).

Fig. 1 Muscata de lamaie (Pelargonium graveolens ‘Princess Ann’)

Fig. 2 Muscata de lamaie (Pelargonium graveolens ‘Princess Ann’)

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Muscata de lamaie (Pelargonium graveolens ‘Princess Ann’): ingrijire, inmultire

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii