Horticultorul.ro

ian. 28 2023

Pelargonium ‘Imperial Butterfly’: ingrijire, inmultire

Familia: GERANIACEAE

Demumire populara: Muscata

Denumire stiintifica: Pelargonium ‘Imperial Butterfly’

Proprietati ornamentale: Pelargonium ‘Imperial Butterfly’ este o planta erbacee perena, ramificata, cu aspect compact, ce poate ajunge la inaltimi de 40-60 cm si o intindere de 30-50 cm.

Se recomanda ciupirea lastarilor, pentru a stimula ramificarea si taierea lastarilor prea lungi pentru a pastra forma compacta a plantei.

Pelargonium ‘Imperial Butterfly’ este o planta foarte frumoasa, decorativa prin frunze si flori, cultivata in containere, amplasate in gradini, pe terase sau balcoane, in timpul verii, dar si in spatii inchise.

Frunzele sunt mici, lobate, cu marginile incretite, culoare verde si miros placut de lamaie.

Pentru sezonul rece, se  recomanda amplasarea plantelor de Pelargonium ‘Imperial Butterfly’ in spatii ferite de inghet.

Inflorirea plantelor de Pelargonium ‘Imperial Butterfly’ are loc de la sfarsitul primaverii pana toamna tarziu.

Florile apar grupate in inflorecente bogate, cu petalele de culoare alba, pe cele superioare exista pete si dungi de culoare roz-violet.

Se recomanda inlaturarea frunzelor ingalbenite si a florilor uscate pentru a mentine un aspect frumos plantelor si pentru a stimula inflorirea.

Substratul pentru muscate trebuie sa fie bine drenat, format dintr-un amestec de pamant de frunze, mranita si nisip, cu pH slab neutru-alcalin, sau se pot folosi amestecurile gata preparate din comert.

Udarea la Pelargonium ‘Imperial Butterfly’ se face regulat, folosind cantitati moderate de apa, atunci cand substratul in primii centimetrii este uscat, acestea pot tolera perioade scurte de seceta.

Lumina are un rol important in procesul de inflorire si ramificare al plantelor de Pelargonium ‘Imperial Butterfly’, ele sunt plante iubitoare de lumina, ce necesita spatii luminoase, insorite, dar pot tolera si spatii semiumbrite.

Inmultirea la Pelargonium ‘Imperial Butterfly’ se realizeaza prin butasi, primavara si vara.

Fertilizarea (administrarea de ingrasaminte) se poate realiza de doua ori pe luna, in perioadele de crestere si inflorire, si se va intrerupe in perioada de repaus (iarna).

Se pot administra si ingrasaminte cu eliberare lenta, pentru plante decorative prin flori (batoane fertilizante de culoare rosie), aceste contin ceva mai mult fosfor si potasiu, sau ingrasamant lichid pentru plante cu flori.

Boli  putregaiul cenusiu este provocat de ciuperca Botrytis cinerea – simptome (pete gri pe spatele frunzei). Putregaiul cenusiu apare mai ales in conditiile excesului de umiditate;

Daunatori – cei mai intalniti la muscata sunt: afidele; paduchii lanosi, musculita alba de sera (Trialeurodes vaporariorum).

Fig. 1 Pelargonium ‘Imperial Butterfly’

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Pelargonium ‘Imperial Butterfly’: ingrijire, inmultire

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii