Horticultorul.ro

ian. 10 2022

Pennisetum villosum: ingrijire

Familia: POACEAE

Demumire populara: Iarba cu pene

Denumire stiintifica: Pennisetum villosum

Origine: Pennisetum villosum este o planta originara partea NE a Africii si o parte a Peninsulei Arabice.

Proprietati ornamentale – Pennisetum villosum este o planta erbacee perena sau anuala (la noi in tara), rizomatoasa, ce poate ajunge la inaltimi de 50-60 cm si latimi de 30-60 cm.

Pennisetum villosum se planteaza adesea grupat si se cultiva ca planta ornamentala in spatii verzi: gradini, borduri sau in containere de dimensiuni mai mari.

Frunzele sunt inguste, lineare, de culoare verde, crescute sub forma de tufa deasa.

Florile apar in partea superioara a tijelor florale inalte (70-75 cm), grupate in inflorescente de tip panicul asemanatoare unor spice, inconjurate de peri fini albi, ca niste pene, de culoare alb-verzui.

Inflorirea la Pennisetum villosum are loc de vara pana toamna (iulie-septembrie).

Substratul/solul pentru Pennisetum villosum trebuie sa fie usor, bine drenat, cu fertilitate medie si un pH neutru.

Pe timpul iernii, pentru plantele cultivate direct in sol, se recomanda acoperirea cu un strat de mulci, protejand astfel radacinile de inghet. Odata cu venirea primaverii se vor taia resturile de plante crescute anterior, facilitand astfel aparitia celor noi.

Udarea se realizeaza regulat, cu cantitati moderate de apa, iar de doua ori pe luna, se poate folosi o cantitate de apa mai mare, pentru a uda in adancime plantele.

Lumina este un factor important pentru o buna dezvoltare si inflorire a plantelor de Pennisetum villosum. Acestea prefera spatiile insorite, unde razele soarelui pot ajunge cu usurinta la ele, dar tolereaza si zonele  semiumbrite. Amplasarea in spatii umbrite, poate influenta negativ aparitia florilor.

Inmultirea se realizeaza primavara, prin seminte sau prin divizarea tufelor, cand acestea au ajus la inaltimi de 20-30 cm. Divizarea se realizeaza cand solul este incalzit, plantarea prea devreme, conduce la imbolnavirea radacinilor si implicit a plantelor.

Fig. 1 Pennisetum villosum

Fig. 2 Pennisetum villosum

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Pennisetum villosum: ingrijire

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii