Horticultorul.ro

apr. 13 2018

Peperomia caperata “Schumi Red”: ingrijire

Familia: PIPERACEAE

Demumire populara: Peperomia, Sienna Sunset

Denumire stiintifica: Peperomia caperata “Schumi Red”

Origine: Peperomia este o planta originara din  Mexic si Brazilia.

Proprietati ornamentale: Peperomia este o planta perena cultivata ca floare de apartament cu inaltimi de pana la 20-30 cm. Peperomia este o planta compacta, decorative prin frunze,  usor de cultivat.

Frunzele sunt in forma de inima (oval-rotunjite), cerate, cu textura fina, lucioase, texturate, de culoare visiniu inchis cu nervuri adanci.

Substratul (pamantul) pentru Peperomia caperata “Schumi Red” trebuie sa fie format din turba, perlit si  nisip. Transplantarea se face primavara la 2-3 ani, cand se inlocuieste vasul cu unul mai mare (15 cm).

Udarea la Peperomia caperata “Schumi Red” se face cu  cantitati moderate de apa primavara si vara, lasand solul sa se usuce putin la suprafata intre doua udari.  Pe timpul iernii se recomanda reducerea cantitatii de apa folosita la udarea si  marirea intervalul de udare (o data pe luna), pentru a evita excesul de umiditate din substrat.

Temperatura optima pentru Peperomie vara este 23-25℃, iar iarna temperatura nu trebuie sa scada sub 12-13℃.

Lumina optima pentru Peperomia caperata “Schumi Red” este cea indirecta. Aceasta trebuie ferita de actiunea directa a razelor de soare, care pot provoca arsuri pe frunze.

Inmultirea la Sienna Sunset se face prin butasi.

Fertilizarea (administrarea de ingrasaminte) la Peperomia se recomanda sa se realizeze cu ingrasaminte specifice pentru plantele decorative prin frunze, o data pe luna, in perioada de crestere (primavara si vara).

Daunatori la Peperomia caperata “Schumi Red”

Fig. 1 Peperomia caperata “Schumi Red”

Fig. 2 Peperomia caperata “Schumi Red”

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Peperomia caperata “Schumi Red”: ingrijire

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii