Horticultorul.ro

feb. 07 2024

Peperomia Obtipan Green: ingrijire

Familia: PIPERACEAE

Demumire populara: Planta de cauciuc, Peperomia

Denumire stiintifica: Peperomia obtusifolia ‘Obtipan Green’

Proprietati ornamentale: Peperomia Obtipan Green este o planta perena, cu crestere compacta, ce ajunge la inaltimi de 20-30 cm.

Pepero mia Obtipan Green este cultivata adesea ca floare de apartament, decorativa prin frunze.

Tulpinile sunt suculente, de culoare verzui-rosiatica.

Frunzele au forma oval-rotunjita, petiolate, cerate, carnoase, cu textura fina, de culoare verde deschis pe margine si verde mai inchi la centru.

Inflorirea se produce pe tot parcursul anului, cand plantele au ajuns la maturitate,

Florile apar grupate sub forma de spic de culoare alba, in partea superioara a tijelor florale, la circa 6-8 cm deasupra frunzelor, ele neavand o valoare decorativa prea mare.

Lumina recomandata pentru plantele de Peperomia Obtipan Green este cea indirecta. Acestea pot tolera si cateva ore de soare, la orele diminetii, dar trebuie ferite de soarele arzator, de la orele pranzului, care poate cauza arsuri la nivelul frunzelor.

Substratul pentru Peperomia Obtipan Green  trebuie sa fie bine drenat, aerat, format dint-un amestec de turba, perlit si nisip, cu un pH slab acid-neutru.

Transplantarea se poate realiza primavara, la interval de 2-3 ani, folosind un ghiveci de dimensiuni mai mari si un substrat proaspat.

Udarea la Peperomia Obtipan Green  se realizeaza folosind cantitati moderate de apa (primavara si vara), astfel incat, intre doua udari, sa se usuce primii centimetrii de substrat de la suprafata ghiveciului. Pe timpul iernii, se recomanda reducerea cantitatii de apa si marirea intervalului de udare, evitand astfel excesul de umiditate de la nivelul radacinilor.

Temperatura optima pentru Peperomia Obtipan Green se situeaza intre 18-24℃, iar cea minima intre  9-10℃.

Inmultirea la Peperomia Obtipan Green se realizeaza prin butasi de lastari sau butasi de frunza. Butasii taiati se vor planta in rasadnite, cu substrat mentinut reavan, in incaperi luminoase si cu temperaturi de 18-20°C, pana vor inradacina.

Fertilizarea (administrarea de ingrasaminte) se realizeaza de o data pe luna (primavara si vara), folosind ingrasaminte specifice plantelor decorative prin frunze.

Daunatori: Paduchi lanosi sau cosenile fainoase; Acarienii plantelor.

Fig. 1 Peperomia Obtipan Green

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Peperomia Obtipan Green: ingrijire

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii