ian. 09 2022

Phlebodium aureum ‘Blue Star’: Sfatuti utile de ingrijire

Familia: POLYPODIACEAE

Denumire stiintifica: Phlebodium aureum ‘Blue Star’

Proprietati ornamentale: Phlebodium aureum ‘Blue Star’ este o planta perena, rizomatoasa, cu crestere rapida, ce poate ajunge la inaltimi de 50-90 cm si o intindere de pana la 50 cm.

Feriga Phlebodium aureum ‘Blue Star’ cultivata adesea  in apartamente, frumusetea ei fiind data frunzele decorative.

Frunzele au dimensiuni mari, sunt profund lobate, lungi de pana la 50-60 cm, ondulate pe margine, de culoare verde-albastrui, pe partea inferioara prezinta spori de culoare galben-maronie.

Substratul  pentru Phlebodium aureum ‘Blue Star’ trebuie sa fie bine drenat, bogat in substante nutritive, cu un pH de neutru.

Transplantarea se poate realiza primavara, daca radacinile au ocupat in intregime ghiveciul, moment in care se poate si diviza tufa, acordand o atentie sporita radacinilor.

Udarea la Feriga ‘Blue Star’ este foarte importanta, ea trebuie realizata regulat, folosind cantitati suficiente de apa, astfel incat substratul sa fie mentinut reavan, dar evitand stagnarea apei la nivelul radacinilor.

Temperatura optima pentru  Feriga ‘Blue Star’ poate varia intre 16-24°C, pe perioade scurte de timp poate tolera si temperaturi  sub 10°C.

Plantele de Phlebodium aureum prefera spatiile cu lumina moderata, indirecta sau pe cele cu lumina directa, dar protejate de razele soarelui, acestea cultivandu-se cu succes in incaperile slab luminate.

Inmultirea se realizeaza de obicei primavara, prin divizarea tufei.

Fertilizarea (administrarea de ingrasaminte) la Phlebodium aureum ‘Blue Star’ se poate administra in perioada de crestere, folosindu-se ingrasaminte cu eliberare lenta pentru plantele decorative prin frunze.

Fig. 1 Phlebodium aureum ‘Blue Star’

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Phlebodium aureum ‘Blue Star’: Sfatuti utile de ingrijire

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii