mart. 24 2020

Pilea spruceana Silver Tree: ingrijire, cultivare, inmultire

Familia: URTICACEAE

Demumire populara: Pilea

Denumire stiintifica: Pilea spruceana ‘Silver Tree’ sin. Adicea spruceana

Origine: Pilea spruceana ‘Silver Tree’ este o planta originara din Venezuela, Bolivia si Peru.

Proprietati ornamentale: Pilea spruceana ‘Silver Tree’ este o planta perena, cu aspect de tufa compacta, ce poate ajunge la inaltimi de 20-30 cm si la latimi de 15-22 cm.

Plantele de Pilea spruceana ‘Silver Tree’ sunt cultivate ca plante de apartament, decorative prin frunze.

Frunzele au forma eliptica, sunt serate, culoarea de baza este verde inchis-maroniu, cu o dunga lata, de culoare argintie pe centru lor.

Florile sunt de dimensiuni mici, grupate in inflorescente in partea superioara a plantelor, colorate in alb-gri-verzui, fara o valoare decorativa.

Substratul (pamantul) se recomanda sa fie bine drenat, format dintr-un amestec de turba, scoarta de copac si nisip, cu fertilitate moderata si un pH neutru-slab alcalin.

Transplantarea plantelor de Pilea spruceana ‘Silver Tree’ se realizeaza primavara, folosind un vas de cultura cu dimensiune mai mare decat precedentul si un substrat proaspat.

Temperatura minima absoluta pentru plantele de Pilea spruceana ‘Silver Tree’  poate scadea pana la -1…0°C, dar pentru intreg sezonul de iarna este bine sa varieze intre 15-18°C.

Udarea plantelor de Pilea spruceana ‘Silver Tree’ se face la intervale regulate de timp, folosind apa in cantitati suficiente, astfel incat substratul sa fie mentinut reavan,  fara exces de umiditate. Se recomanda verificarea primilor centimetrii ai substratului, inainte de fiecare udare. Pe timpul iernii, daca plantele sunt amplasate in spatii mai racoroase, pentru udare se folosesc cantitati mai reduse de apa.

Lumina este un factor important pentru cresterea si dezvoltarea armonioasa a plantelor de Pilea spruceana ‘Silver Tree’. Acestea prefera spatiile cu lumina directa, chiar si insorite la orele diminetii. Spatiile cu lumina insuficienta, vor conduce la o crestere defectuoasa a acestor plante si va afecta colorarea frumoasa a frunzelor.

Inmultirea  plantelor de Pilea spruceana ‘Silver Tree’ se realizeaza prin despartirea plantelor mici aparute la baza plantei sau prin butasi.

Fertilizarea se poate realiza o data pe luna, in perioada de crestere (primavara-vara), folosind ingrasaminte specifice plantelor decorative prin frunze.

Fig. 1 Pilea spruceana ‘Silver Tree’

Fig. 2 Pilea spruceana ‘Silver Tree’

Fig. 3 Pilea spruceana ‘Silver Tree’

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Pilea spruceana Silver Tree: ingrijire, cultivare, inmultire

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii