Horticultorul.ro

feb. 17 2016

Plantarea bulbilor de Anemone primavara si toamna

Plantarea bulbilor de anemone primavara-toamnaAnemonele intra in categoria florilor de primavara, acestea infloresc incepand de primavara pana vara.

 Anemonele reprezinta flori cultivate adesea in gradini, ghivece sau ca flori taiate.

Anemonele sunt plante perene care se inmultesc prin bulbi (tuberculi) sau seminte, in conditii optime acestea pot ajunge la inaltimi de 20-50 cm.

Inmultirea la Anemone prin tubercului se face in perioada cand tuberculuii sunt in stare de repaus.

Divizarea tuberculilor se face atat primavara (martie) cat si toamna (septembrie-octombrie). Tuberculuii de Anemone plantati toamna asigura o inflorire mai timpurie, dar in zonele cu temperaturi foarte scazute iarna, nu este recomandata aceasta perioada de plantare.

Alegerea locatiei se face prin identificarea unui areal unde solul este bine drenat si unde soarele poate ajunge la plante dimineata si dupa-amiaza.

Substratul optim pentru plantarea tuberculilor de Anemone trebuie sa fie bine drenat, cu o fertilitate moderata si un pH neutru.

Pentru Anemonele cultivate in ghiveci se recomanda utilizarea unui substrat  universal pentru plante decorative prin flori, achizitionat din magazine.

Pregatirea terenului presupune  mobilizarea adanca prin saparea la cazma (25 cm adancime), urmata de nivelare si maruntire cu ajutorul motocultorului  echipat cu freza, sau manual cu sapa si grebla.

Pregatirea tuberculilor de Anemone se face prin inmuierea acestora  in apa timp de cateva ore inainte de plantare.

Plantarea tuberculilor se face primavara sau toamna direct in gradina sau in ghivece, tuberculul se poate amplasa in orice pozitie.

Adancimea de plantare a bulbilor de Anemone este de 5-6 cm,  distanta intre plante pe rand de 10-12 cm, iar distanta intre randuri de 25-30 cm.

Tasarea solului se face prin apasarea substratului in jurul tuberculilor, pentru a determina un contact direct al solului cu tuberculii.

Udarea se face dupa plantare, cu o cantitate suficienta de apa, urmand ca urmatoarele udari sa se faca cand substartul de la suprafata s-a uscat.

Fertilizarea se recomanda sa se realizeze folosind ingrasaminte lichide sau hidrosolubile, pentru plante decorative prin flori.

Fig. 1 Plantarea tuberculilor de Anemone primavara si toamna

Fig. 1 Plantarea tuberculilor de Anemone primavara si toamna

Fig. 1 Plantarea tuberculilor de Anemone primavara si toamna

Fig. 2 Plantarea tuberculilor de Anemone primavara si toamna

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Plantarea bulbilor de Anemone primavara si toamna

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii