Horticultorul.ro

sept. 16 2022

Rudbeckia laciniata – ghid complet de ingrijire, inmultire

Familia: ASTERACEAE

Demumire populara: Rudbeckia disecata

Denumire stiintifica: Rudbeckia laciniata

Origine: Rudbeckia laciniata este o planta originara din America de Nord.

Rudbeckia laciniata este cultivata ca floare de gradina, decorativa prin flori, ce poate fi plantata  atat in ghivece (containere) cat si direct in sol. Florile ei se pot utiliza si in aranjamente florale, ca flori taiate.

Proprietati ornamentale:  Rudbeckia laciniata  este o plata rizomatoasa perena, ramificata, ce poate ajunge la inaltimi de 150-200 cm.

Frunzele sunt adesea adanc diseate, cu marginea neteda sau zimtata si culoare verde.

Inflorirea are loc de vara pana toamna (iulie-septembrie), florile rezistand mai multe saptamani.

Florile au dimensiuni mari, 7-9 cm diametrul, sunt asemanatoare margaretelor, cu mai multe randuri de petale de culoare galben stralucitor.

Se recomanda taierea florilor uscate, pentru a pastra un aspect placut plantei, pentru a stimula inflorirea si pentru a determina aparitia de noi cresteri.

Substratul (pamantul) pentru Rudbeckia laciniata trebuie sa fie bine drenat, cu fertilitate ridicata, luto-nisipos, cu un pH slab acid-neutru-slab alcalin.

Udarea se realizeaza cu cantitati suficiente de apa, astfel incat substratul sa fie mentinut reavan in perioada de crestere si inflorire, fara a crea exces de umiditate la nivelul radacinilor.

Lumina pentru Rudbeckia laciniata este foarte importanta, aceasta necesita spatii luminoase, insorite sau semi-umbrite, unde razele soarelui sa poata ajunge cu usurinta la planta.

Inmultirea se face divizarea rizomilor, toamna sau primavara.

Fertlizarea se poate realiza lunar, in perioada de crestere, folosind ingrasaminte specifice plantelor decorative prin flori.

Varietati/Cultivaruri: Rudbeckia laciniata ‘Hortensia’

Fig. 1 Rudbeckia laciniata ‘Hortensia’

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Rudbeckia laciniata – ghid complet de ingrijire, inmultire

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii