Horticultorul.ro

apr. 15 2020

Rudbeckia ufo smileyZ: ingrijire, inmultire, udare, fertilizare

Familia: ASTERACEAE

Demumire populara: Bulgari de soare

Denumire stiintifica: Rudbeckia ufo smileyZ

Rudbeckia ufo smileyZ  este cultivata ca floare de gradina, plantata direct in sol sau in ghivece (containere), florile ei pot fi utilizate si in aranjamente florale (arta buchetelor).

Proprietati ornamentale:  Rudbeckia ufo smileyZ  este o planta perena, cu crestere compacta tulpini ramificate si inaltimea de 30-40 cm.

Frunzele sunt situate de-o parte si alta a tulpinilor vertical, alungite, dintate, de culoare verde inchis, acoperite cu perisori.

Inflorirea are loc din iulie pana in octombrie.

Florile au dimensiuni mari, cu petale  frumos colorate in galben-auriu la exterior si maroniu la interior, foarte decorative.

Se recomanda taierea florilor uscate, pentru a pastra un aspect placut plantei, pentru a stimula inflorirea si pentru a determina aparitia de noi cresteri.

Substratul (pamantul) pentru Rudbeckia ufo smileyZ se recomanda sa fie bine drenat, cu fertilitate ridicata, cu un pH ce poate varia de la slab acid-neutru-slab alcalin.

Udarea trebuie sa se realizeze cu cantitati suficiente de apa, astfel incat substratul sa fie mentinut reavan in perioada de crestere si inflorire, fara a crea exces de umiditate la nivelul radacinilor.

Lumina este foarte importanta pentru Rudbeckia ufo smileyZ, aceasta trebuie amplasata sub incidenta directa a razelor de soare, in spatii insorite sau semi-umbrite.

Inmultirea se face prin seminte. Semanarea semintelor se poate face primavara (sfarsit de aprilie) direct in gradina sau mai devreme, in spatii protejate (sera, solar, etc.).

Intrucat semintele au nevoie de lumina pentru a putea germina, se recomanda dupa semanare, presarea usoara a semintelor pe substratul de plantare, nu acoperirea cu un stat nou de substrat.

Fertlizarea se poate realiza lunar, in perioada de crestere, folosind ingrasaminte specifice plantelor decorative prin flori.

Fig. 1 Rudbeckia ufo smileyZ

Fig. 2 Rudbeckia ufo smileyZ

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Rudbeckia ufo smileyZ: ingrijire, inmultire, udare, fertilizare

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii