Horticultorul.ro

iun. 09 2019

Sansevieria fernwood: ingrijire, inmultire, intretinere

Familia: ASPARAGACEAE

Demumire populara: Sansevieria, Planta sarpe

Denumire stiintifica: Sansevieria fernwood Mikado

Origine: Sansevieria fernwood Mikado este o planta originala partea vestica a Africii (Nigeria).

Proprietati ornamentale: Sansevieria fernwood Mikado este o planta rizomatoasa perena  suculenta, cu crestere lenta, cu aspect vertical, ce poate ajunge la inaltimi de 80-100 cm.

Sansevieria este o planta de apartament, foarte usor de cultivat, aceasta nu necesita o atentie sporita.

Frunzele sunt sub forma de lance, cu aspect  cilindric, cu grosimi pana la 2 cm, de culoare verde, apar din rozeta, au culoare verde inchis cu striatii de culoare galben sau verde deschis.

Pentru mentinerea aspectului placut al plantei, se recomanda inlaturarea prafului depus pe frunze cu o carpa umeda.

Substratul (pamantul) pentru Sansevieria fernwood Mikado poate fi un  pamant de flori, la care se poate adauga nisip, pentru ai oferi un drenaj corespunzator, sau un mix pentru cactusi.

Transplantarea plantelor de Sansevieria fernwood Mikado se face la intervale mari de timp, doar atunci cand ghiveciul a devenit prea mic.

Udarea la Sansevieria fernwood se realizeaza cu cantitati moderate de apa, lasand sa se usuce primii centimetrii din substrat, intre doua udari. In perioada rece a anului, udarea se realizeaza rar, o data pe luna, in functie si de temperatura existenta in apartament.

Temperaturile scazute si umiditatea excesiva a solului sunt principalii factori care pot duce la moartea plantelor de Sansevieria fernwood.

Temperatura optima pentru Sansevieria (Planta sarpe ) trebuie sa varieze intre 15-24°C, iar cea minima sa nu coboare  sub 10°C.

Lumina are un rol important pentru cresterea si dezvoltarea acestei plante. Sansevieria fernwood Mikado  prefera spatiile luminoase, unde razele soarelui pot ajunge la planta dimineata si dupa amiaza, dar tolereaza si semiumbra, aceasta neschimbandu-si culoarea frunzelor.

Inmultirea la Sansevieria fernwood se face prin divizare sau prin butasi de frunze. Divizarea  se realizeaza prin separarea unor frunze din rozeta plantei, acordand o mare atentie radacinilor.

Fertilizarea (administrarea de ingrasaminte) se face in timpul perioadei de crestere (de primavara pana toamna), o data pe luna, utilizand ingrasaminte specifice plantelor decorative prin frunze, sau cele pentru cactusi.

Fig. 1 Sansevieria fernwood Mikado

Fig. 2 Sansevieria fernwood Mikado

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Sansevieria fernwood: ingrijire, inmultire, intretinere

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii