mart. 14 2022

Limba soacrei-Sansevieria trifasciata Black Coral: ingrijire

Familia: ASPARAGACEAE

Demumire populara: Sansevieria, Planta sarpe, Limba soacrei

Denumire stiintifica: Sansevieria trifasciata ‘Black Coral’

Origine: Sansevieria trifasciata ‘Black Coral’ este o planta originala din partea vestica a Africii.

Proprietati ornamentale: Sansevieria trifasciata ‘Black Coral’ este o planta rizomatoasa perena suculenta, cu crestere lenta, care ajunge la inaltimi de 70-90 cm.

Sansevieria trifasciata ‘Black Coral’ este cultivata adesea ca planta de apartament, robusta, decorativa prin frunze si port, usor de cultivat.

Frunzele sunt  erecte, in forma de lance, dispuse sub forma de rozeta, rigide, late de 4-5 cm, lungi de 70-85 cm, cu varf ascutit si culoare verde deschis cu striatii orizontale gri-verzui.

Florile apar primavara, la plantele mature, foarte rar la plantele cultivate in apartamente.

Substratul (pamantul) pentru Sansevieria trifasciata ‘Black Coral’  trebuie sa fie bine drenat, format dintr-un amestec de pamant de frunze, turba si nisip, cu pH neutru.

Transplantarea plantelor de Sansevieria trifasciata ‘Black Coral’ se realizeaza primavara, la intervale mari de timp (2-3 ani), doar atunci cand radacinile plantelor au ocupat in intregime vasul de cultura.

Udarea la Sansevieria trifasciata ‘Black Coral’ se realizeaza doar la nivelul solului, nu si in rozeta, folosind cantitati moderate de apa, lasand sa se usuce primii centimetrii din substrat, intre doua udari. In perioada rece a anului, udarea se realizeaza foarte rar, in functie si de temperatura existenta in apartament. Plantele de Sansevieria trifasciata ‘Black Coral’ tolereaza mai bine un susbstrat uscat decat unul prea umed.

Temperaturile scazute si umiditatea excesiva a solului sunt principalii factori care afecteaza grav plantele de Sansevieria trifasciata ‘Black Coral’. 

Temperatura optima pentru  Sansevieria trifasciata ‘Black Coral’  poate varia intre 15-29°C, iar cea minima nu trebuie sa scada sub 5°C.

Lumina are un rol important pentru cresterea si dezvoltarea acestei plante. Sansevieria trifasciata ‘Black Coral’  prefera spatiile cu lumina indirecta, dar poate tolera si spatiile luminoase, unde razele soarelui pot ajunge la planta doar dimineata si dupa amiaza.

Inmultirea la Sansevieria trifasciata ‘Black Coral’ se face prin divizarea tufei sau prin butasi de frunze.

Divizarea  tufei se realizeaza prin separarea unor frunze din rozeta plantei, acordand o mare atentie radacinilor desprinse.

Inmultirea prin butasi de frunza se realizeaza cu butasi de circa 8-10 cm lungime, lasati sa se usuce 1-2 zile in zona sectionata, apoi se planteaza la o adancime de 2-3 cm in substratul umed.

Fertilizarea (administrarea de ingrasaminte) se face in timpul perioadei de crestere (primavara si vara), o data pe luna, utilizand ingrasaminte specifice plantelor decorative prin frunze sau cele pentru plante suculente si cactusi.

Fig. 1 Sansevieria trifasciata ‘Black Coral’

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Limba soacrei-Sansevieria trifasciata Black Coral: ingrijire

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii