Horticultorul.ro

oct. 20 2021

Sanvitalia procumbens: ingrijire

Familia: ASTERACEAE

Demumire populara: Carciumareasa taratoare, Zinnia

Denumire stiintifica: Sanvitalia procumbens

Origine: Sanvitalia procumbens este o planta originara din Mexic.

Proprietati ornamentale: Sanvitalia procumbens este o planta anuala, cu crestere medie, aspect tarator, ce ajunge la inaltimi de 20-30 cm si o intindere de 40-50 cm.

Plantele de Sanvitalia procumbens sunt cultivate la noi in tara ca plante de exterior in: jardiniere, cosuri suspendate, borduri, acoperitoare de sol, paturi florale, etc.

Florile de Sanvitalia procumbens  apar de la sfarsitul primaverii pana toamna (mai-octombrie), sunt asemanatoare cu cele de Floarea Soarelui, cu petale de culoare galbena si centrul negru.

Pentru indesirea tufei, se recomanda ciupirea lastarilor, iar pentru a prelungi perioada de inflorire, se vor indeparta florile ofilite sau uscate.

Substratul trebuie sa fie bogat in substante nutritive si bine drenat, pentru a evita excesul de umiditate de la nivelul radacinilor.

Udarea trebuie realizata la intervale regulate de timp, folosind cantitati suficiente de apa, fara a crea exces de umiditate la nivelul radacinilor, dar lasand primii centimetrii din substrat sa se usuce intre doua udari.

Lumina este un factor important in cresterea si inflorirea plantelor de Sanvitalia procumbens, acestea necesita spatii luminoase, insorite sau partial umbrite.

Inmultirea  la Sanvitalia procumbens se realizeaza prin seminte.

Semintele se seaman primavara in spatii inchise, acestea vor germina in circa 2 saptamani.

Fertilizarea (administrarea de ingrasaminte) la Sanvitalia procumbens se face utilizand ingrasaminte universale pentru plante cu flori (granulate, lichide sau hidrosolubile).

Fig. 1 Carciumareasa taratoare (Sanvitalia procumbens)

Fig. 2 Carciumareasa taratoare (Sanvitalia procumbens)

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Sanvitalia procumbens: ingrijire

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii