aug. 02 2019

Planta ulcior Sarracenia  fiona -planta carnivora: ingrijire

Familia: SARRACENIACEAE

Denumirea stiintifica: Sarracenia  fiona

Denumire populara: Planta ulcior

Origine: Sarracenia  fiona este o planta originara din America de Nord.

Proprietati ornamentale: Sarracenia  fiona este o planta carnivora perena (traieste 4-5 ani), cu aspect exotic datorita frunzelor ei, ce poate ajunge la inaltimi de 25-30 cm.

Frunzele au o forma mai neobisnuita, tubulara, de ulcior sau palnie, colorate progresiv (de jos in sus) in nuante de verde si rosu cu nervuri evidentiate, de culori mai inchise.

Planta de Sarracenia  fiona  atrage insectele cu secretiile existente pe buza frunzelor, insectele cad in interior si nu mai pot sa iasa din cauza perisorilor prezenti pe partea interioara, acestea urmand a fi descompuse cu ajutorul enzimelor existente la baza ulciorului.

Odata cu venirea primaverii, frunzele tubulare (ulcioarele) se taie, lumina va ajunge la baza plantei rezultand cresteri noi.

Substratul pentru Sarracenia  fiona  poate fi format dintr-un amestec de turba, si nisip. Substratul trebuie sa fie cu pHusor acid, bine drenat si sarac in substante nutritive.

Lumina pentru Sarracenia  fiona  este foarte importanta, aceasta prefera locuri luminoase, chiar si insorite.  Lumina insuficienta influenteaza  pozitia verticala a frunzelor, acestea neputand sa mai prinda insecte.

Udarea pentru Sarracenia  fiona  trebuie sa se faca cu regularitate, astfel incat substratul sa fie mentinut reavan, fara a crea exces de umiditate la nivelul radacinilor.

Temperatura pe timpul iernii poate varia intre 5-12°C, temperaturile mai scazute afecteaza grav planta.

Inmultirea plantelor de Sarracenia  fiona  se face primavara, prin divizarea plantei.

Fig. 1 Sarracenia  fiona

Fig. 2 Sarracenia  fiona

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Planta ulcior Sarracenia  fiona -planta carnivora: ingrijire

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii