Horticultorul.ro

apr. 14 2020

Sedum cauticola „Bertram Anderson”: ingrijire, inmultire, udare, fertilizare

Familia: CRASSULACEAE

Denumire populara: Sedum

Denumire stiintifica: Sedum cauticola ‘Bertram Anderson’ 

Origine Sedum cauticola ‘Bertram Anderson’ este o planta originara din Japonia.

Sedum cauticola ‘Bertram Anderson’ este cultivata ca planta de exterior, plantata in: jarniniere, rocarii, stancarii, ca planta acoperitoare de sol, etc.

Proprietati ornamentale – Sedum cauticola ‘Bertram Anderson’ este o planta erbacee perena, cu crestere compacta, ce poate ajunge la  inaltimi intre 15-25 cm si o raspandire de 20-30 cm.

Frunzele sunt mici, rotunjite, suculente, de culoare visinie.

Florile apar spre sfarsitul verii, grupate in inflorescente cu flori mici, in forma de stea, de culoare roz-rosie.

Substratul/solul pentru Sedum ‘Bertram Anderson’  trebuie sa fie bine drenat, afanat, nisipos, cu fertilitate moderata si un pH neutru.

Transplantarea pentru plantele cultivate in ghivece se poate face primavara, daca radacinile lor au ocupat in intregime vasul de cultura.

Intrucat plantele de Sedum cauticola ‘Bertram Anderson’ sunt rezistente la seceta, udarea lor se realizeaza cu cantitati moderate de apa, astfel incat substratul sa fie mentinut reavan-uscat, intre doua udari trebuie lasat substratul sa se usuce la suprafata. Iarna, udarea se realizeaza cu cantitati mai reduse de apa, la intervale mai mari de timp.

Lumina este foarte importanta pentru cresterea si inflorirea plantelor de Sedum cauticola ‘Bertram Anderson’. Acestea necesita spatiile luminoase, insorite sau semiumbrite, unde razele soarelui pot ajunge la planta.

Inmultirea  la Sedum cauticola ‘Bertram Anderson’ se face prin divizarea tufei (primavara – la plantele mature) sau prin butasi semilemnificati.

Fertilizarea se realizeaza de primavara pana toamna, o data pe luna, folosind ingrasaminte cu eliberare lenta sau ingrasaminte lichide specifice plantelor suculente.

Daunatori: Melci, Limax, etc. 

Fig. 1 Sedum cauticola „Bertram Anderson”

Fig. 2 Sedum cauticola „Bertram Anderson”

Fig. 3 Sedum cauticola „Bertram Anderson”

Fig. 4 Sedum cauticola „Bertram Anderson”

 

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Sedum cauticola „Bertram Anderson”: ingrijire, inmultire, udare, fertilizare

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii