Horticultorul.ro

apr. 14 2020

Sedum rupestre “Angelina”: ingrijire, inmultire, udare, fertilizare

Familia: CRASSULACEAE

Denumire populara: Stonecrop, Sedum galben

Denumire stiintifica: Sedum rupestre “Angelina”

Sedum rupestre “Angelina” este cultivarul cu frunze galbene al lui Sedum rupestre.

Sedum galben este cultivat ca planta de exterior, plantat in jarniniere, rocarii, stancarii, borduri sau ca planta acoperitoare de sol.

Proprietati ornamentale: Sedum rupestre “Angelina” este o planta erbacee perena, cu crestere lenta si compacta, cu inaltimi  de pana la 15 cm si o intindere de  40-60 cm.

Frunzele sunt de forma cilindrica, suculente, de circa 2 cm lungime, colorate in verde-galbui, vara si portocaliu-rosiatic, toamna.

Florile apar spre sfarsitul verii (iulie-august), grupate in inflorescente cu flori mici, in partea superioara a tijelor florale si de culoare galbena.

Substratul/solul pentru Sedum rupestre “Angelina” trebuie sa fie bine drenat, afanat, nisipos (specific plantelor suculente), cu fertilitate moderata si un pH neutru.

Transplantarea pentru plantele cultivate in ghivece se poate face primavara, daca radacinile lor au ocupat in intregime vasul de cultura.

Plantele de Sedum rupestre “Angelina” sunt rezistente la seceta, astfel udarea lor se realizeaza cu cantitati moderate de apa, astfel incat substratul sa fie mentinut reavan-uscat. Intre doua udari, substratul trebuie lasat sa se usuce la suprafata.

Iarna, udarea la plantele de Sedum rupestre “Angelina” se face rar, cu cantitati reduse de apa sau chiar se stopeaza.

Lumina este un factor  important pentru cresterea si inflorirea plantelor de Sedum rupestre “Angelina”. Acestea prefera spatiile luminoase, insorite sau semiumbrite, unde razele soarelui pot ajunge cu usurinta  la planta.

Inmultirea  la Sedum rupestre “Angelina” se face prin butasi.

Fertilizarea se realizeaza de primavara pana toamna, o data pe luna, folosind ingrasaminte cu eliberare lenta sau ingrasaminte lichide specifice plantelor suculente.

Daunatori: Melci, Limax, etc.

Fig. 1 Sedum rupestre “Angelina”

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Sedum rupestre “Angelina”: ingrijire, inmultire, udare, fertilizare

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii