Horticultorul.ro

apr. 14 2020

Sedum rupestre ‘Sunrise’: ingrijire, inmultire, udare, fertilizare

Familia: CRASSULACEAE

Denumire populara: Stonecrop, Sedum

Denumire stiintifica: Sedum rupestre ‘Sunrise’

Sedum rupestre ‘Sunrise’ este un cultivar nou, aparut in anul 2019, al lui Sedum rupestre, cu frunze de culoare portocalie.

Sedum rupestre ‘Sunrise’ este cultivat ca planta de exterior, plantat in ghivece, rocarii, stancarii, borduri sau ca planta acoperitoare de sol.

Proprietati ornamentale: Sedum rupestre ‘Sunrise’ este o planta erbacee perena, compacta, cu crestere lenta, inaltime redusa (15 cm) si intindere de 40-55 cm.

Frunzele sunt de forma cilindrica, suculente, de circa 2 cm lungime, colorate in nuante de roz-galbui-orange.

Coloritul frumos al frunzelor se obtine daca substratul este sarac in substante nutritive si plantele sunt amplasate in spatii luminoase.

Florile apar spre sfarsitul verii (iulie-august), grupate in inflorescente cu flori mici, in partea superioara a tijelor florale si de culoare galbena.

Substratul/solul pentru Sedum rupestre ‘Sunrise’  trebuie sa fie bine drenat, afanat, nisipos (specific plantelor suculente), cu un pH neutru.

Plantele cultivate in ghivece, se pot transplanta primavara, daca radacinile lor au ocupat in intregime vasul de cultura.

Plantele de Sedum rupestre ‘Sunrise’ fiind plante suculente, prezinta rezistenta la seceta, astfel udarea va trebui realizata cu cantitati moderate de apa, astfel incat substratul sa fie mentinut reavan-uscat, iar intre doua udari, substratul trebuie lasat sa se usuce la suprafata.

Pentru perioada rece din an, udarea la Sedum rupestre ‘Sunrise’ se face rar, folosind cantitati reduse de apa sau putem chiar sa o stopam.

Lumina este un factor important pentru cresterea si inflorirea plantelor de Sedum rupestre ‘Sunrise’. Acestea prefera spatiile luminoase, insorite sau semiumbrite, unde razele soarelui pot ajunge cu usurinta  la planta.

Inmultirea  la Sedum rupestre ‘Sunrise’ se face prin butasi.

Fertilizarea se realizeaza de primavara pana toamna, o data pe luna, folosind ingrasaminte cu eliberare lenta sau ingrasaminte lichide specifice plantelor suculente.

Daunatori: Melci cu cochilie, Limax (melci fara cochilie), etc.

Fig. 1 Sedum rupestre ‘Sunrise’

Categorie: Flori

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Sedum rupestre ‘Sunrise’: ingrijire, inmultire, udare, fertilizare

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii