Horticultorul.ro

oct. 24 2021

Soiuri de tomate rezistente la mana

Mana roșiilor (Phytophthora infestans) fiind una  dintre cele mai păgubitoare boli micotice la tomate, s-au căutat si se cauta in permanenta soiuri/hibrizi cu toleranta genetica la aceasta boala.

Pana acum  au fost identificate doar soiuri/hibrizi de tomate ce au o oarecare toleranta la atacul de mana, dar in conditii favorabile pentru aparitia bolii si o presiune ridicata a agentului patogen si la acestea poate sa apară mana roșiilor (Phytophthora infestans).

Soiuriurile/hibrizii cu toleranta la mana rosiilor (Phytophthora infestans) sunt importante intrucat: pentru acestea se aplica un numar mai redus de tratamente cu fungicide;  pot fi utilizate in agricultura BIO-ECO-Organica.

Pentru a cunoaste soiuri/hibrizi de tomate cu toleranta la mana rosiilor (Phytophthora infestans) trebuie sa urmărim in permanenta cataloagele producătorilor de semințe si tolerantele specificate la fiecare soi/hibrid de tomate in parte.

Dintre soiurile cu toleranta la mana rosiilor cele mai cunoscute sunt: Mountain Magic F1, Legend, Plum Regal F1; soiuri de tomate cherry: Red Pearl, Matt’s Wild Cherry, Juliet F1, etc.

Categorie: Protectia plantelor

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Soiuri de tomate rezistente la mana

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii