sept. 17 2016

Ardeiul gogosar Bihar F1

Ardeiul gogosar Bihar F1_150Ardeiul gogosar Bihar F1 (Capsicum annuum Gogosar ‘Bihar F1’) reprezinta un hibrid de ardei gogosar timpuriu, cu crestere nedeterminata, de la ZKI, cultivat in spatii protejate (sere, solarii) sau in camp.

Productiile mari la Hectar oferite de ardeiul tip gogosar Bihar F1, au facut din acest  hibrid unul renumit, fiind adesea cultivat pe suprafete intinse. Pentru recolte sigure se recomanda folosirea unui sistem de irigare prin picurare si fertilizarea corespunzatoare.

Ardeiul tip gogosar Bihar F1 prezinta un sistem radicular puternic, tulpina si ramurile sunt bine acoperite cu frunze, ceea ce ajuta la protejarea fructele impotriva arsurilor solare. Prima ramificare si primele fructe apar la o inaltime redusa, aproape de sol, ceea ce ii confera plantei o stabilitate mai mare, chiar si cand fructele sunt mari.

Fructul de gogosar Bihar F1 este uniform, format din 4 lobi, ajunge la 150-220 g, pulpa este groasa de culoare verde la inceput, care la maturitate devine un rosu – visiniu cu un gust placut (Vezi fig.).

Gogosarul Bihar F1 prezinta o determinare genetica la mucegairea camerei semincere datorita punctului pistilar inchis.

Ardeiul gogosar Bihar F1  prezinta toleranta la Patarea frunzelor si basicarea fructelor de Ardei  (Xanthomonas campestris pv. vesicatoria).

Producator: ZKI, Ungaria

Fertilizarea se poate face utilizand programele tehnologice specifice culturii.

Ardeiul gogosar Bihar F1

Fig. 1 Ardeiul gogosar Bihar F1

Ardeiul gogosar Bihar F1

Fig. 2 Ardeiul gogosar Bihar F1

Ardeiul gogosar Bihar F1

Fig. 3 Ardeiul gogosar Bihar F1

Ardeiul gogosar Bihar F1

Fig. 4 Ardeiul gogosar Bihar F1

Categorie: Legume

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Ardeiul gogosar Bihar F1

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii