mai 13 2021

Distantele de plantare la Ardei  in gradina si camp

In gradina si câmp, distantele de plantare (distanta  intre randuri & distanta intre plante pe rand) ale răsadurilor de ardei, variază in funcție de vigoarea soiului/hibridului; tehnologia recomandata specifica fiecărui soi/hibrid; îngrijire; etc.

Inainte de plantare se realizeaza:

Pregatirea terenului pentru cultura de ardei in gradina & camp

♦ Fertilizarea de baza se face cu ingrasaminte granulate (fara clor) starter,  cu cateva  zile inainte de plantat.  Ingrasamintele  se incorporeaza in sol la 10-12 cm. Se pot utiliza ingrasaminte Yara Mila Cropcare NPK 11-11-21 utilizand cca. 30 g/m2.

 

Cele mai frecvente distante de plantare la ardei sunt:

Distante de plantare egale  intre randuri (in randuri echidistante): in functie de vigoarea plantelor si recomandarile soiului/hibridului de ardei se alege pentru distanta plantelor intre randuri o valoare intre 60-75 cm, iar pentru distanta intre plante pe rand o valoare cuprinsa intre 25-35 cm, Vezi fig.

Plantarea in benzi  presupune utilizarea randurilor duble: astfel avem grupate 2 randuri (o banda) mai apropiate la 60-70 cm si un spatiu intre randurile grupate, de 90-100 cm,  iar distanta intre plante pe rand este de 25-35 cm.  Aceasta metoda este folosita pentru: straturi inaltate si pentru a ușura  lucrarile de ingrijire la ardei, Vezi fig.

Categorie: Legume

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Distantele de plantare la Ardei  in gradina si camp

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii