Horticultorul.ro

aug. 15 2016

Inlaturarea de pe ardei a primelor flori sau fructe

Inlaturarea de pe ardei a primelor flori_fructe_150Lucrarea de inlaturare de pe plantele de ardei a primelor flori sau fructe se face pentru a obtine plante viguroase cu numeroase fructe si a creste astfel producția.

Eliminarea primelor flori sau fructe aparute pe planta de ardei, conduce o  buna dezvoltare a lastarilor si dezvoltarea sistemului radicular. Plantelele viguroase cu lăstarii vigurosi rezultati in urma lucrarii, se vor garnisii cu numeroase flori si fructe.

Lucrarea este utila mai ales la plantele de ardei cultivate in conditii de stres (elemente nutritive insuficiente, aprovizionare cu apa necorespunzatoare, etc.) sau cand dorim sa atingem maximul de potential al unui soi/hibrid si in sere si solarii.

Scopul eliminarii primelor flori sau a primului fruct este datorat faptului ca planta de ardei odata ce infloreste si leaga primul fruct (sau primele fructe) isi va canaliza toate resursele catre acestea in detrimentul dezvoltarii optime a  lastarilor, frunzelor si aparitiei a numeroase flori si fructe care se vor dezvolta in conditii optime. Plantele la care nu se executa lucrarea, combinat si cu conditii de stress vor ramane mai mici cu fructe putine si slab dezvoltate.

Efectuarea lucrarii presupune indepartarea cu grija prin ciupire sau taiere a florii abia formate sau a fructului abia legat pe planta, care se gaseste intre primordiile lastarilor sau a lastarilor abia formati (Vezi fig.). Lucrarea se efectuează la ardeii cultivati atat in camp sau gradina cat si in spatii protejate.

In functie de tehnologia aleasa, in spatii protejate se poate merge si pana la inlaturarea primei flori sau fruct aparute pe lastarii pe care se face conducerea ardeiului.

Inlaturarea de pe ardei a primelor flori sau fructe

Fig. 1 Inlaturarea de pe ardei a primelor  fructe

Inlaturarea de pe ardei a primelor flori sau fructe

Fig. 2 Inlaturarea de pe ardei a primelor flori & fructe

Inlaturarea de pe ardei a primelor flori sau fructe

Fig. 3 Inlaturarea de pe ardei a primelor flori

Categorie: Legume

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Inlaturarea de pe ardei a primelor flori sau fructe

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii