iun. 20 2017

Musuroirea Tomatelor: lucrare importanta, cum se face

Numeroase plante Solanaceae, printre care si tomatele – rosiile, prefera sa fie incojurate la baza de o movila de pamant „musuroi”. In acest spatiu, ele isi vor dezvolta radacinile adventive (care apar pe tulpina) numeroase, care le vor ajuta in dezvoltarea ulterioara mai viguroasa a plantelor. Tomatele reprezinta plante care au capacitatea de a dezvolta radacini acolo unde tulpina atinge solul.

Musuroirea tomatelor este o lucrare esentiala in cultura tomatelor (in gradina, camp, spatii protejate), cu rolul de a oferi rosiilor – tomatelor conditii optime de dezvoltare.

Momentul optim in care se poate realiza musuroirea trebuie foarte bine identificat, musuroirea prea timpurie a rosiilor, poate conduce la o incetinire a cresterii acestora. Musuroirea plantelor de tomate se impune in momentul cand la baza tulpinilor plantelor de tomate, la contactul cu solul, se observa mici excrescente (Vezi fig.). Musuroirea plantelor de tomate se face prin strangerea la baza plantelor a unui musuroi de circa 10 cm inaltime (Vezi fig.).

Musuroirea tomatelor conduce la dezvoltarea unui sistem radicular nou, mai bine dezvoltat, care ajuta la cresterea armonioasa a plantelor si care le ajuta sa treaca cu bine peste perioadele calduroase si uscate asigurand o toleranta crescuta la atacurile de boli si daunatori.

Fig. 1 Musuroirea Tomatelor – Rosiilor, mici excrescente – precursori de radacini

Fig. 2 Musuroirea Tomatelor – Rosiilor

Fig. 3  Musuroirea Tomatelor – Rosiilor

Fig. 4  Musuroirea Tomatelor – Rosiilor

Categorie: Legume

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Musuroirea Tomatelor: lucrare importanta, cum se face

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii