Horticultorul.ro

oct. 19 2016

Recoltarea ardeiului gras Galben-Verde 

recoltarea-ardeiului-gras-galben-verde_150Ardeiul gras galben-verde (Caspicum annum) – este cultivat adesea in spatii protejate, gradina sau camp, el fiind apreciat pentru precocitatea lui.

Cultivarea ardeiului verde-galben se face prin plantarea rasadurilor obtinute in spatii protejate (rasadnite calde, solarii calde), la circa 50-60 zile de la semanare.

Pentru o fructificare abundenta, ardeiul necesita o temperatura minima de 13°C, la temperaturi mai scazute, fructificarea nu poate avea loc.

Ardeii galbeni-verzi se pot recolta la 60-80 zile de la plantarea rasadurilor si aduc profit fermierilor mai devreme decat cei rosii.

Recoltarea ardeilor galbeni-verzi pentru consumul zilnic, se poate realiza si inainte ca fructele de ardei sa ajunga la maturitatea deplina, stimuland astfel  inflorirea si fructificarea.

Momentul optim de recoltare al ardeiului galben-verde se realizeaza la maturitatea comerciala, cand acesta a ajuns la dimensiunea si culoarea specifice soiului.

Ardeii gabeni-verzi se pot recolta cu ajutorul unui cutit ascutit, folosind o foarfeca horticola sau prin ruperea cu mana, cu o atentie deosebita, pentru a nu afecta lastarii.

Pastrarea ardeiului galben-verde dupa recoltare poate sa dureze cateva saptamani in spatii racoroase (3 saptamani la 7°C). Cu cat perioada de pastrare este mai mare, cu atat deshidratatrea lor va fi mai mare.

Pentru pastrarea ardeiului galben mai mult timp (luni de zile) se recomanda taierea bucatele si congelarea lui.

Recoltarea ardeiului gras Galben-Verde 

Fig. 1 Recoltarea ardeiului gras Galben-Verde

Recoltarea ardeiului gras Galben-Verde 

Fig. 2 Recoltarea ardeiului gras Galben-Verde

Recoltarea ardeiului gras Galben-Verde 

Fig. 3 Recoltarea ardeiului gras Galben-Verde

Recoltarea ardeiului gras Galben-Verde 

Fig. 4 Recoltarea ardeiului gras Galben-Verde

Recoltarea ardeiului gras Galben-Verde 

Fig. 5 Recoltarea ardeiului gras Galben-Verde

Categorie: Legume

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Recoltarea ardeiului gras Galben-Verde 

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii