apr. 19 2020

Sos Pesto de leurda – de post

Pentru iubitorii de paste preparate de post, va propunem o reteta cu un sos delicios „Pesto de leurda”.

Leurda este o planta prezenta in flora spontana din tara noastra, din belsug primavara, dar este intalnita si in gradina, ca leguma cultivata.

Ingrediente:

♦  frunze crude de leurda recoltate inainte ca plantele sa infloreasca (bobocii sa se deschida),

♦  seminte crude de floarea soarelui,

♦  seminte crude de dovleac,

♦  suc de lamaie,

♦  ulei de masline.

 

Leurda se spala, se lasa la zvantat, dupa care se toaca marunt (Vezi fig). Se adauga: semintele de floarea soarelui, dovleac, suc de lamaie (dupa gust),  ulei de masline, dupa care se amesteca bine (Vezi fig.).  Se pastreaza in borcane (la rece in frigider) cu pelicula de ulei de masline deasupra (pelicula se improspateaza la nevoie).

Se utilizeaza la prepararea pastelor de post delicioase.

Pentru preparare, pastele se fierb, se scurg si se amesteca cu sosul  „pesto de leurda”.

Se servesc calde!

 

Fig. 1 Frunzele de leurda se toaca marunt

Fig. 2 Se adauga toate ingredientele si se amesteca omogen obtinand – sos pesto de leurda

Fig. 3 Se amesteca:  sos  pesto de leurda  cu  pastele fierbinti

Categorie: Mancare sanatoasa

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Sos Pesto de leurda – de post

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii