apr. 06 2018
Vopsitul oualor cu coji de ceapa rosie
Vopsitul ouălor cu coji de ceapa rosie se practica cu succes in Transilvania de foarte mult timp utilizand celebra ceapa rosie de Fagaras. Metoda de vopsire a ouălor cu ceapa rosie este naturala si usor de aplicat daca urmam pasii de mai jos.
Materiale necesare: oua, tunici pergamentoase uscate de ceapa rosie (Vezi fig.), ciorapi de dama, frunze de plante (papadie, patrunjel, trifoi, etc.), ulei de masa.
Etapele vopsiri ouălor cu ceapa:
Se aleg/indeparteaza ouale care sunt crapate sau sparte;
Se spala ouale cu apa calduta si se sterg cu un prosop de hartie;
Se aleg cojile uscate de ceapa rosie (tunicile pergamentoase de la exteriorul bulbului, Vezi fig.), se introduc intr-un vas plin pe jumatate cu apa, adaugam cateva lingurite de otet (1-2 lingurite), se dau in fiert si se lasa la racit (Vezi fig.);
Pe ouale spalate si uscate aplicam cu grija frunzele de plante ce au rol decorativ si le fixam cu ajutorul unui ciorap de dama;
Se introduc ouale in vasul cu coji de ceapa rosie si se tin la foc mediu cca. 15-17 minute (timp suficient ca acestea sa se coloreze);
Se scot ouale cu ajutorul unei spumiere, indepartand imediat ciorapul si frunzele decorative (Vezi fig.);
Cu un servetel de hartie imbibat in ulei de bucatarie se lustruiesc ouale si se aseaza in cosulete decorative.
Categorie: Mancare sanatoasa
De la: Horticultorul
Comentariile sunt închise pentru Vopsitul oualor cu coji de ceapa rosie