Horticultorul.ro

mart. 30 2010

Inmultire Lamai (Citrus limon) prin Seminte

Imnultirea lamaiului prin seminte (inmultirea generativa) este o  metoda des folosita (in necunostinta de cauza) intrucat rezultate ei duc la totala insatisfactie- daca lamaiul obtinut (portaltoiul „cel ce va purta altoiul”)  nu va fi altoit. Imnultirea lamaiului prin seminte presupune semanarea catorva seminte de lamai intr-un substrat fertil. Udarea se va face cu regularitate  astfel incat substratul pamantul sa fie in permanenta reavan.

Lamaiul va rasarii relativ repede si nu va va insela asteptarile referitoare la germinare.  Problema lamailor proveniti din seminte este ca acestia vor fi specii salbatice care nu fac fructe sau in cel mai bun caz fac dupa foarte mult timp (10-15 ani).

Asadar veti avea un lamai care nu face fructe, deci practic veti avea un portaltoi  frumos pentru o eventuala altoire (Cititi si aplicati Altoirea lamaiului – usor si la indemana). Daca doriti direct un lamai care sa faca in 3-4 ani si fructe apelati la prima metoda recomandata „Inmultirea lamaiului prin butasire sau altoiti lamaiul dumneavoastra din seminte cand va avea un diametru de 1,5 cm.

Categorie: Pomi fructiferi

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Inmultire Lamai (Citrus limon) prin Seminte

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii