Horticultorul.ro

oct. 17 2021

Soiuri de Baby Kiwi (Actinidia arguta)

Soiurile de Baby Kiwi – Kiwi rezistent  (Actinidia arguta) sunt ceva mai rezistente la temperaturile scazute din perioada iernii, suportand temperature de pana la -30°C; Baby Kiwi (Actinidia arguta) se cultiva  atat pentru fructele sale gustoase si bogate in vitamine, cat si ca plante ornamentale, fiind intalnit in: gradini, parcuri, plantatii/ferme pomicole.

Soiul Big Delight– este obtinut prin selectie la Facultatea de Horticultura din Bucuresti. Aceasta planta este o liana ce necesita sistem de sustinere, cu vigoare mijocie, rezistenta la ger, boli si daunatori, ce rodeste adesea pe ramuri lungi si mijlocii, intra pe rod in anul II-III de cultura si poate ajunge la productii de 4,9-6 kg/planta. Fructele ajung la maturitate la inceputul lunii septembrie. Fructul de Baby Kiwi are dimensiune mare (15-16 g), forma cilindrica, turtit dorso-ventral; pulpa cu suculenta medie, moale la maturitate, culoare verde maslinie; pielita elastica, fina, semiaderenta la pulpa, sensibila la manipulari; gustul dulce accentuat, cu aroma specifica.

Soiul Green Delight (Smarald) – este obtinut prin selectie la Facultatea de Horticultura din Bucuresti. Aceasta planta este o liana ce necesita sistem de sustinere, cu vigoare mijocie, rezistenta la ger, boli si daunatori, ce rodeste adesea pe ramuri lungi si mijlocii, intra pe rod in anul II-III de cultura si poate ajunge la productii de 4,5-5,4 kg/planta. Fructele ajung la maturitate la inceputul lunii septembrie. Fructul de Baby Kiwi are dimensiune mijlocie (12-14 g), forma cilindrica, turtit dorso-ventral; pulpa suculenta, moale la maturitate, culoare verde maslinie; pielita elastica, fina, semiaderenta la pulpa, sensibila la manipulari; gustul dulce accentuat, cu aroma specifica.

Soiul Red Delight (Rubin) – este obtinut prin selectie la Facultatea de Horticultura din Bucuresti. Aceasta planta este o liana ce necesita sistem de sustinere si irigare, prezinta vigoare mijocie, rezistenta la ger, boli si daunatori, ce rodeste adesea pe ramuri lungi si mijlocii, intra pe rod in anul II-III de cultura si poate ajunge la productii de 4,7-5 kg/planta. Fructele ajung la maturitate la sfarsitul lunii august. Fructul de Baby Kiwi are dimensiune mica-mijlocie (10-11 g), forma tronconica, ingustat spre varf; pulpa cu suculenta medie, moale la maturitate, culoare rosie-caramizie inchisa; pielita elastica, fina, semiaderenta la pulpa, sensibila la manipulari; gustul dulce accentuat, cu aroma specifica.

Categorie: Pomi fructiferi

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Soiuri de Baby Kiwi (Actinidia arguta)

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii