aug. 26 2021

Soiuri de capsun Remontant – alegerea perfecta in gradina

Soiurile de capsun remontant (Everbearing/Day-neutral) sunt de 2 tipuri: soiuri care dezvolta noi inflorescente pe toata perioada sezonului de vegetatie (circa 150-180 zile/an, in intervalul mai-15 noiembrie) si  soiuri care dezvolta inflorescente de doua ori pe an (primavara si toamna). Soiurile de capsun remontante realizeaza in Romania o productie semnificativa de fructe in doua varfuri din sezonul de vegetatie: primul varf de fructificare are loc in intervalul mai-iunie (productia cea mai ridicata) iar al doilea varf de fructificare se inregistreaza toamna in intervalul septembrie-octombrie (productie medie-scazuta).

♦  Soiul de capsun Albion –soi de capsun extratimpuriu, , tip de fructificare continua – remontant, produce fructe in intervalul 15 mai – octombrie; foarte productiv, rezistent la ger; frunzele sunt mari, formeaza tufe viguroase; marimea fructelor este mare, cu o greutate peste 14 g,  diametrul 35 mm; forma fructelor conic-alungita; epiderma de culoare rosie; pulpa rosu deschis, cu consistenta medie, gust echilibrat, aromat, vigoare mare, fructele sunt utilizate pentru consum in stare proaspata sau industrializare.

♦  Soiul de capsun San Andreas – origine SUA, soi de capsun extratimpuriu, tip de fructificare continua – remontant, care fructifica in mai-iunie si octombrie;  frunzele sunt mari, de culoare verde  inchis; marimea fructelor este mare, cu diametrul peste 35 mm si o greutate mai mare de 14 g; forma fructelor este conic-alungita; epiderma de culoare rosie; gust dulce, aromat, vigoare mijlocie, fructele sunt utilizate pentru consum in stare proaspata sau industrializare.

♦  Soiul de capsun Malga –soi de capsun timpuriu, tip de fructificare continua – remontant, care fructifica in mai-iunie si octombrie; marimea fructelor este mijlocie-mare, cu diametrul peste 25 mm si o greutate de 12-14 g; forma fructelor este conic-alungita; epiderma de culoare rosie; pulpa ferma, suculenta; gust dulce, foarte aromat, vigoare mijlocie, fructele sunt utilizate pentru consum in stare proaspata sau industrializare.

♦  Soiul de capsun Monterey – origine SUA soi de capsun timpuriu, tip de fructificare continua – remontant, care fructifica in mai-iunie si octombrie; marimea fructelor este mare, cu diametrul peste 30 mm si o greutate de 14 g; forma fructelor este alungita; epiderma de culoare rosie; gust deosebit, aromat; vigoare mijlocie, fructele sunt folosite pentru consum in stare proaspata sau in prepararea se dulceturi, gemuri.

♦  Soiul de capsun Floral – origine Romania, tip de fructificare continua – remontant, care fructifica in mai-iunie si octombrie; marimea fructelor mijlocie, cu o greutate de 12 g, diametrul de 20 mm; forma fructelor conic-alungita; epiderma de culoare rosu; pulpa are consistenta mare; gust dulce, aromat, vigoare mica, recomandat pentru a fi  cultivat in gradina; fructele sunt utilizate in special pentru consum, dar si congelate sau industrializare.

Categorie: Pomi fructiferi

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Soiuri de capsun Remontant – alegerea perfecta in gradina

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii