Horticultorul.ro

oct. 17 2021

Soiuri de goji

Goji (Lycium barbarum var. chinense)  este un Arbust original din sudul Chinei naturalizat in Europa, cu utilizare ornamentala, medicinala si pomicola.

Goji este o specie arbustiva decorativa prin: port, fructe, frunze, flori;

Frunzele de Goji berry sunt oblong-lanceolate sau lanceolate, lungi de 2-6 cm, cu o codita de 0.5-2 cm lungime.

Goji este o specie cu flori grupate 1-4 la un loc, cu codita de 1-2 cm, de culoare violeta-purpurie, ce infloreste in august.

Fructele sunt de forma ovoida sau oblonga, de 1-2 cm lungime, culoare rosie-portocalie. Fructificarea este abundenta si poate sa apara chiar din primul an de la plantare. Fructele ajung la maturitate in luna octombrie.

Soiul de goji Bucur – este un soi obtinut la USAMV Bucuresti, in curs de omologare, cu vigoare mijlocie, port semierect, capacitate mare de fructificare, perioada de maturare timpurie (iunie-octombrie); fructul are dimensiuni mijlocii (0,25-0,35g), forma fructului ovoidala, varful usor rotunjit; pielita subtire, de culoare rosu aprins; pulpa rosie, suculenta, ferma; gustul dulce, usor amarui.

Soiul de goji Sara – este un soi obtinut la USAMV Bucuresti, in curs de omologare, cu vigoare foarte mare, port semierect, capacitate mijlocie de fructificare, perioada de maturare timpurie (iunie-septembrie); fructul are dimensiuni mari (0,5-0,6 g), forma fructului oblong cu muchii si coaste; pielita subtire, de culoare rosu deschis; pulpa rosie, suculenta; gustul dulce, aromat.

Soiul de goji Ningxia  NQ1 – este un soi de goji aclimatizat in Romania; etc.

Categorie: Pomi fructiferi

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Soiuri de goji

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii