oct. 17 2021

Soiuri de Lonicera kamtschatica – descriere, particularitati

Lonicera kamtschatica –  este un arbust originar din Siberia, care intra pe rod la 2-3 ani de la plantare, fructifica pe ramuri de 1 si 2 ani si are coacere timpurie (sfarsit de aprilie-inceput tde mai). Fructele au forma ovoida sau obovata, bombate la mijloc, pielita de culoare albastru inchis, acoperita cu pruina. Greutatea fructului poate varia intre 0,7-1,3 g, lungimea pana la 2 cm si diametrul de 0,5 cm. Fructele se consuma in stare proaspata sau in diverse preparate: gem, dulceata, lichior, sucuri, deshidratate.

Cultura de Lonicera-Boabe de Miere (Lonicera kamtschatica) este relativ-usoara daca se respecta tehnologia de cultura, efectuandu-se la timp toate lucrarile necesare in vederea obtinerii unor recolte bogate si de calitate

Soiul de lonicera Atut  – arbust cu coacere timpuriu-mijlocie (sfarsit de mai – inceput de iunie), vigoare mijlocie,  productiv, rezistent la inghet si boli. Fructele au forma alungita, de marime mijlocie (0,7-0,9 g); pulpa suculenta, de culoare rosu-bordo; pielita subtire, de culoare albastra, cu un strat subtire de pruina, gust acrisor, aromat.

Soiul de lonicera Aurora – arbust cu coacere tardiva (iunie), vigoare mare, tufa compacta, productiv, rezistent la inghet si boli. Fructele au forma alungita, dimensiune mare; pulpa suculenta, de culoare rosu-bordo; pielita subtire, de culoare albastra, cu un strat subtire de pruina, gust dulce-acrisor, aromat.

Soiul de lonicera Cera – arbust originar din Romania, cu coacere extratimpurie (15 mai), vigoare mijlocie,  crestere erecta, productiv. Fructele sunt ovoide, de marime mijlocie (0,7-0,9 g), lungime de 2cm si diametru de 2,7 cm; pulpa suculenta, de culoare rosu-bordo; pielita subtire, de culoare albastra, cu un strat fin de pruina, gust acrisor, usor migdalat.

Soiul de lonicera Duet – arbust cu coacere extratimpurie (15 mai), vigoare mare,  crestere erecta, productiv, rezistent la inghet si boli. Fructele au forma alungita, de marime mare (0,7-1,2 g), lungime de 2,5 cm; pulpa suculenta, de culoare rosu-bordo; pielita subtire, de culoare albastra, cu un strat subtire de pruina, gust acrisor, usor migdalat.

Soiul de lonicera Karina – arbust cu coacere mijlocie, vigoare mijlocie, rezistent la inghet si boli. Fructele sunt mari (2,5 cm lungime);  pulpa suculenta, de culoare rosu-bordo; pielita subtire, de culoare albastra, cu un strat subtire de pruina, gust dulce-acrisor, aromat.

Soiul de lonicera Kami  – arbust originar din Romania, cu coacere extratimpurie (15 mai), vigoare mare,  crestere erecta, productiv, rezistent la inghet si seceta. Fructele au forma ellipsoidal alungita, de marime mare (0,7-0,9 g), lungime de 2,2 cm si diametru de 3,13 cm; pulpa suculenta, de culoare rosu-bordo; pielita subtire, de culoare albastra, cu un strat subtire de pruina, gust acrisor, usor migdalat.

Soiul de lonicera Loni  –  arbust originar din Romania, cu coacere extratimpurie (15 mai), vigoare mijlocie-mare,  crestere erecta, productiv. Fructele sunt ovoide, de marime mijlocie (0,7-1 g), lungime de 2,2 cm si diametru de 3,1 cm; pulpa suculenta, de culoare rosu-bordo; pielita subtire, de culoare albastra, cu un strat fin de pruina, gust acrisor, usor migdalat.

Soiul de lonicera Morena – arbust cu coacere mijlocie, vigoare mijlocie, rezistent la inghet si boli. Fructele au forma deosebita;  pulpa suculenta, de culoare rosu-bordo; pielita subtire, de culoare albastra, cu un strat subtire de pruina, gust dulce-acrisor, aromat.

Soiul de lonicera Nimfa (Afin siberian) – arbust cu coacere timpurie (sfarsit de mai –inceput de iunie), ce ajunge la o inaltime de 1,5m, cu rezistenta la inghet si daunatori. Fructele au forma alungita (2cm), pielita de culoare albastru inchis, acoperite cu pruina, suculente, cu gust bun.

Soiul de lonicera Jugana – arbust cu coacere timpurie (15-20 mai), vigoare mijlocie, productiv, rezistent la inghet si boli. Fructele au forma alungita, foarte mari (0,9-1,3 g); pulpa suculenta, de culoare rosu-bordo; pielita subtire, de culoare albastra, cu un strat subtire de pruina, gust dulce-acrisor, aromat.

Soiul de lonicera Velikan- arbust cu coacere timpurie (15-20 mai), vigoare mare, tufa erecta, productiv, rezistent la inghet si boli. Fructele au forma alungita, foarte mici-mediii; pulpa suculenta, de culoare rosu-bordo; pielita subtire, de culoare albastra, cu un strat subtire de pruina, gust dulce-acrisor, aromat.

Soiul de lonicera Wojtek – arbust cu coacere timpuriu-mijlocie (sfarsit de mai – inceput de iunie), vigoare mijlocie,  foarte productiv, rezistent la inghet si boli. Fructele au forma alungita, de marime mijlocie (0,7-0,9 g); pulpa suculenta, de culoare rosu-bordo; pielita subtire, de culoare albastra, cu un strat subtire de pruina, gust acrisor, aromat.

Categorie: Pomi fructiferi

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Soiuri de Lonicera kamtschatica – descriere, particularitati

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii