oct. 17 2021

Soiuri de maces (Rosa canina)

Macesul (Rosa canina) este un arbust rustic, ce vegeteaza in zonele temperate, in tara noastra face parte din flora spontana. Macesul este o specie de planta decorativa, un portaltoi pentru trandafir si o specie pomicola.

Macesul este o specie de planta iubitoare de lumina, ce vegeteaza pe soluri compacte, rezistenta la ger si seceta, decorativa prin flori si fructe.

Florile sunt mari, mirositoare, de culoare roz.

Frunzele sunt caduce (cazatoare).

Fructele sunt comestibile, de tip pseudo-polinucula (poama), cu forma elipsoidala,  culoare rosie, recoltarea lor se poate realiza in perioada septembrie-octombrie, dar ele pot ramane pe planta mai mult timp, fara a se scutura.

Soiul de maces Can – soi de maces originar din Romania, fara spini, productiv (4-5 kg/planta), timpuriu (inceput de septembrie), cu vigoare mare; fructul are dimensiuni mari (5,5g), forma alungita; pielia de culoare rosu-intens, lucioasa, fructele bogate in vitamina C, se folosesc in preparate ca: marmelada, sirop, vin tonic, sau decoct (fructele uscate);

Brasov 2   (Rosa canina ‘Brasov 2’)- soi obtinut la Statiunea Montana Cisnadie si omologat in anul 1991. Soiul tolereaza bine seceta si gerul; etc.

Categorie: Pomi fructiferi

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Soiuri de maces (Rosa canina)

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii