sept. 26 2010

Soiul de mar Florina – descriere, particularitati

Denumire stiintifica: Malus domestica ‘Florina’

Denumire populara soi de mar: Florina

Origine: soi originar din Franta

Vigoarea pomului: soi cu vigoare submijlocie

Ramurile de rod: de tip „nuieluse si mladite”

Perioada maturarii fructelor: soi de iarna, dupa 15 octombrie

Marimea fructului: este mare, fructe de 200 grame

Culoarea fructului “pielitei”: galbena, acoperit in totalitate cu rosu

Forma fructului: sferic-turtit sau tronconic cu 5 coaste si creste pronuntate

Gustul: fructul este dulce, armonios acidulat si aromat

Pulpa: crem, consistenta, suculenta, potrivit de dulce si slab acidulata

Pastrarea fructelor: fructele pot fi pastrate circa 4-5 luni de la recoltare

Utilizare: consum in stare proaspata

Fertilizarea pomilor fructiferi: se va face utilizand programele tehnologice specifice culturii marului.

Boli si daunatori: soi de mar cu rezistenta genetica la anumite rase de  rapan (soi cu gena Vf, gena preluata de la Malus floribunda).

Fig. 1 Soiul de mar „Florina”

Categorie: Pomi fructiferi

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Soiul de mar Florina – descriere, particularitati

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii