sept. 26 2010
Soiul de mar Florina – descriere, particularitati
Denumire stiintifica: Malus domestica ‘Florina’
Denumire populara soi de mar: Florina
Origine: soi originar din Franta
Vigoarea pomului: soi cu vigoare submijlocie
Ramurile de rod: de tip „nuieluse si mladite”
Perioada maturarii fructelor: soi de iarna, dupa 15 octombrie
Marimea fructului: este mare, fructe de 200 grame
Culoarea fructului “pielitei”: galbena, acoperit in totalitate cu rosu
Forma fructului: sferic-turtit sau tronconic cu 5 coaste si creste pronuntate
Gustul: fructul este dulce, armonios acidulat si aromat
Pulpa: crem, consistenta, suculenta, potrivit de dulce si slab acidulata
Pastrarea fructelor: fructele pot fi pastrate circa 4-5 luni de la recoltare
Utilizare: consum in stare proaspata
Fertilizarea pomilor fructiferi: se va face utilizand programele tehnologice specifice culturii marului.
Boli si daunatori: soi de mar cu rezistenta genetica la anumite rase de rapan (soi cu gena Vf, gena preluata de la Malus floribunda).

Fig. 1 Soiul de mar „Florina”
Categorie: Pomi fructiferi
De la: Horticultorul
Comentariile sunt închise pentru Soiul de mar Florina – descriere, particularitati