sept. 26 2010
Soiul de mar Frumos de Voinesti – descriere, particularitati
Denumire stiintifica: Malus domestica ‘Frumos de Voinesti’
Denumire populara soi de mar: Frumos de Voinesti
Origine: soi obtinut in Romania prin incrucisarea soiurilor Ionathan „Jonathan” x Frumos de Boskoop
Vigoarea pomului: supramijlocie
Perioada maturarii fructelor: soi de toamna, dupa 20 septembrie
Marimea fructului: mijlocie, fructe de 150 grame
Culoarea fructului “pielitei”: de un galben-auriu, acoperit in mare parte cu un rosu-carmin aprins.
Forma fructului: sferica sau tronconica usor asimetrica
Gustul: fructul este dulce, armonios acidulat si aromat
Pulpa: galbuie, fina si suculenta
Pastrarea fructelor: fructele pot fi pastrate circa 30 zile de la recoltare
Utilizare: consum in stare proaspata
Fertilizarea pomilor fructiferi: se va face utilizand programele tehnologice specifice culturii marului.
Boli si daunatori: soi de mar sensibil la rapanul marului (Venturia inaequalis)
Categorie: Pomi fructiferi
De la: Horticultorul
Comentariile sunt închise pentru Soiul de mar Frumos de Voinesti – descriere, particularitati