sept. 26 2010

Soiul de mar Frumos de Voinesti – descriere, particularitati

Denumire stiintifica:  Malus domestica ‘Frumos de Voinesti’

Denumire populara soi de mar:   Frumos de Voinesti

Origine: soi obtinut in  Romania prin incrucisarea soiurilor Ionathan „Jonathan” x Frumos de Boskoop

Vigoarea pomului: supramijlocie

Perioada maturarii fructelor: soi de toamna, dupa 20 septembrie

Marimea fructului: mijlocie, fructe de 150 grame

Culoarea fructului “pielitei”: de un galben-auriu, acoperit in mare parte cu un rosu-carmin aprins.

Forma fructului: sferica sau tronconica usor asimetrica

Gustul: fructul este dulce, armonios acidulat si aromat

Pulpa: galbuie, fina si suculenta

Pastrarea fructelor: fructele pot fi pastrate circa 30 zile de la recoltare

Utilizare: consum in stare proaspata

Fertilizarea pomilor fructiferi: se va face utilizand programele tehnologice specifice culturii marului.

Boli si daunatori: soi de mar sensibil la rapanul marului (Venturia inaequalis)

Fig. 1 Marul Frumos de Voinesti in sectiune

Fig. 2 Marul Frumos de Voinesti (A-Codita si B-caliciul)

Pomi_Mar_Frumos de Voinesti_1

Fig. 2 Soiul de Mar Frumos de Voinesti

Categorie: Pomi fructiferi

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Soiul de mar Frumos de Voinesti – descriere, particularitati

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii