sept. 19 2010
Soi de prun Centenar – descriere, particularitati
Denumire stiintifica: Prunus domestica ‘Centenar’
Denumire soi de prun: Centenar
Origine: soi autohton obtinut prin incrucisarea: Tuleu gras x Rivers timpuriu
Ramurile de rod: buchete de mai
Perioada maturarii fructelor: inceput de August
Marimea fructului: mare pana la foarte mare, fructe de peste 50 grame (Vezi fig);
Culoarea fructului “pielitei”: maroniu inchis si patat cu rosu violaceu cu pruina prezenta pe toata suprafata fructului (Vezi fig.);
Forma fructului: invers-ovoidal (Vezi fig)
Gustul: dulce cu aciditate slaba
Pulpa fructului: de culoare galben-verzuie, consistenta si suculenta cu gust echilibrat si aroma fina, semiaderenta la sambure (Vezi fig.)
Utilizare: consum in stare proaspata.
Fertilitate: soi androsteril („mascul steril” polenul propriu este steril), acest soi necesita polenizatori, un bun polenizator este soiul Stanley.
Fertilizarea pomilor fructiferi: se va face utilizand programele tehnologice specifice culturii prunului.
Categorie: Pomi fructiferi
De la: Horticultorul
Comentariile sunt închise pentru Soi de prun Centenar – descriere, particularitati