sept. 19 2010

Soi de prun Diana – descriere, particularitati

Denumire stiintifica: Prunus domestica’Diana’

Denumire populara soi de prun:  Diana

Origine: soi de prun obtinut prin incrucisarea Renclod Althan x Rivers timpuriu

Ramurile de rod: buchete de mai

Perioada maturarii fructelor: dupa 10 Iulie

Marimea fructului: mare, fructe de 40-50 grame

Culoarea fructului “pielitei”: Rosie-violacee cu pruina albastra-violacee dispusa neuniform, ce confera fructelor un aspect marmorat

Forma fructului: sferic-simetric. Prezinta o brazda ventrala larga si superficiala.

Gustul: dulce, slab acidulat cu aroma slaba

Pulpa fructului: groasa, semicarnoasa, neaderenta la sambure

Utilizare: consum in stare proaspata

Fertilitate: soi de prun partial autofertil. Un bun polenizator este Stanley.

Fertilizarea pomilor fructiferi se va face utilizand programele tehnologice specifice culturii  prunului.

Categorie: Pomi fructiferi

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Soi de prun Diana – descriere, particularitati

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii