sept. 19 2010
Soi de prun Diana – descriere, particularitati
Denumire stiintifica: Prunus domestica’Diana’
Denumire populara soi de prun: Diana
Origine: soi de prun obtinut prin incrucisarea Renclod Althan x Rivers timpuriu
Ramurile de rod: buchete de mai
Perioada maturarii fructelor: dupa 10 Iulie
Marimea fructului: mare, fructe de 40-50 grame
Culoarea fructului “pielitei”: Rosie-violacee cu pruina albastra-violacee dispusa neuniform, ce confera fructelor un aspect marmorat
Forma fructului: sferic-simetric. Prezinta o brazda ventrala larga si superficiala.
Gustul: dulce, slab acidulat cu aroma slaba
Pulpa fructului: groasa, semicarnoasa, neaderenta la sambure
Utilizare: consum in stare proaspata
Fertilitate: soi de prun partial autofertil. Un bun polenizator este Stanley.
Fertilizarea pomilor fructiferi se va face utilizand programele tehnologice specifice culturii prunului.
Categorie: Pomi fructiferi
De la: Horticultorul
Comentariile sunt închise pentru Soi de prun Diana – descriere, particularitati