sept. 19 2010

Soi de prun Renclod Althan – descriere, particularitati

Prun - Renclod Althan-pozaDenumire populara soi de prun: Renclod Althan, Reine-Claude d’ Althan

Denumire stiintifica: Prunus domestica ‘Renclod Althan’

Origine: soi de prun originar din Cehoslovacia, obtinut dintr-un sambure de Renclod verde

Ramurile de rod: buchete de mai si ramuri mijlocii

Perioada maturarii fructelor/prunelor: dupa 20 Iulie

Marimea fructului: mare, fructe de peste  40-50 grame (Vezi fig.)

Culoarea fructului “pielitei”: Roz-violacee cu pruina albastra-violacee

Forma fructului: sferic-simetric. Prezinta o brazda ventrala larga si superficiala.

Gustul: dulce cu aroma slaba

Pulpa fructului: pulpa este de culoare galbena, semicarnoasa, suculenta, neaderenta la sambure (Vezi fig.)

Utilizare: prune pentru consum in stare proaspata, dar si industrializare (gem, distilare, compot, etc.)

Fertilitate: soi de prun autosteril (nu poate lega rod prin fecundarea florilor cu polenul propriu)  dar este bun polenizator pentru alte soiuri.  Un bun polenizator este soiul de prun  Stanley.

Fertilizarea pomilor fructiferi se va face utilizand programele tehnologice specifice culturii prunului.

Boli: sensibilitate ridicata la monilioza

Fig. 1 Soiul de Prun "Renclod Althan"

Fig. 1 Soiul de Prun „Renclod Althan”

Fig. 1 Soiul de Prun "Renclod Althan"

Fig. 2 Soiul de Prun „Renclod Althan”

Fig. 1 Soiul de Prun "Renclod Althan"

Fig. 3 Soiul de Prun „Renclod Althan”

Fig. 1 Soiul de Prun "Renclod Althan"

Fig. 4  Soiul de Prun „Renclod Althan”

Soi-Renclod Althan-

Fig. 5 Soiul de Prun „Renclod Althan”, sectiune

Soiul Renclod Althan_

Fig. 6 Soiul de Prun „Renclod Althan”, greutate

Fig. 1 Soiul de Prun "Renclod Althan"

Fig. 7  Soiul de Prun „Renclod Althan”

Categorie: Pomi fructiferi

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Soi de prun Renclod Althan – descriere, particularitati

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii