sept. 19 2010
Soi de prun Renclod Althan – descriere, particularitati
Denumire populara soi de prun: Renclod Althan, Reine-Claude d’ Althan
Denumire stiintifica: Prunus domestica ‘Renclod Althan’
Origine: soi de prun originar din Cehoslovacia, obtinut dintr-un sambure de Renclod verde
Ramurile de rod: buchete de mai si ramuri mijlocii
Perioada maturarii fructelor/prunelor: dupa 20 Iulie
Marimea fructului: mare, fructe de peste 40-50 grame (Vezi fig.)
Culoarea fructului “pielitei”: Roz-violacee cu pruina albastra-violacee
Forma fructului: sferic-simetric. Prezinta o brazda ventrala larga si superficiala.
Gustul: dulce cu aroma slaba
Pulpa fructului: pulpa este de culoare galbena, semicarnoasa, suculenta, neaderenta la sambure (Vezi fig.)
Utilizare: prune pentru consum in stare proaspata, dar si industrializare (gem, distilare, compot, etc.)
Fertilitate: soi de prun autosteril (nu poate lega rod prin fecundarea florilor cu polenul propriu) dar este bun polenizator pentru alte soiuri. Un bun polenizator este soiul de prun Stanley.
Fertilizarea pomilor fructiferi se va face utilizand programele tehnologice specifice culturii prunului.
Boli: sensibilitate ridicata la monilioza
Categorie: Pomi fructiferi
De la: Horticultorul
Comentariile sunt închise pentru Soi de prun Renclod Althan – descriere, particularitati