sept. 19 2010
Soi de prun Tuleu dulce – descriere, particularitati
Denumire stiintifica: Prunus domestica ‘Tuleu dulce’
Denumire populara soi de prun: Tuleu dulce
Origine: soi autohton obtinut prin incrucisarea: Tuleu gras x Agen
Ramurile de rod: buchete de mai si ramuri mijlocii
Perioada maturarii fructelor: sfarsit de August
Marimea fructului: mijlocie, fructe de 30-40 grame
Culoarea fructului “pielitei”: Vanat-roscata cu pruina alb-albastruie
Forma fructului: invers-ovoidal, simetric, cu o brazda ventrala putin evidenta
Gustul: dulce cu aciditate slaba, intens aromat.
Pulpa fructului: de culoare galben-portocalie, consistenta si suculenta, neaderenta la sambure.
Utilizare: consum in stare proaspata si industrializare (gem, compot, distlare).
Fertilitate: soi androsteril („mascul steril” polenul propriu este steril), acest soi necesita polenizatori, un bun polenizator este soiul Stanley
Fertilizarea pomilor fructiferi se va face utilizand programele tehnologice specifice culturii prunului.
Boli si daunatori: soi sensibil la viroze
Categorie: Pomi fructiferi
De la: Horticultorul
Comentariile sunt închise pentru Soi de prun Tuleu dulce – descriere, particularitati