sept. 19 2010

Soi de prun Tuleu dulce – descriere, particularitati

Denumire stiintifica: Prunus domestica ‘Tuleu dulce’

Denumire populara soi de prun:  Tuleu dulce

Origine: soi autohton obtinut prin incrucisarea: Tuleu gras x Agen

Ramurile de rod: buchete de mai si ramuri mijlocii

Perioada maturarii fructelor: sfarsit de August

Marimea fructului: mijlocie, fructe de 30-40 grame

Culoarea fructului “pielitei”: Vanat-roscata cu pruina alb-albastruie

Forma fructului: invers-ovoidal, simetric,  cu o brazda ventrala  putin evidenta

Gustul: dulce cu aciditate slaba, intens aromat.

Pulpa fructului: de culoare galben-portocalie, consistenta si suculenta, neaderenta la sambure.

Utilizare: consum in stare proaspata si industrializare (gem, compot, distlare).

Fertilitate: soi androsteril („mascul steril” polenul propriu este steril), acest soi necesita polenizatori, un bun polenizator este soiul  Stanley

Fertilizarea pomilor fructiferi se va face utilizand programele tehnologice specifice culturii  prunului.

Boli si daunatori: soi sensibil la viroze

Categorie: Pomi fructiferi

De la: Horticultorul

Comentariile sunt închise pentru Soi de prun Tuleu dulce – descriere, particularitati

Comments are closed at this time.

Cookies - Termeni si conditii