Horticultorul.ro

mai 04 2011

Dezinfectia solului din solarii si sere

Culturile din spatii protejate (sere, solarii) inregistreaza pierderi din ce in ce mai mari datorita bolilor si daunatorilor din sol. Pentru a preveni acest lucru firma Sumi Agro a omologat in Romania produsul Nemasol, a carui substanta activa este cea mai utilizata in lume pentru dezinfectia solului. Acesta produs combate nematozii si diverse insecte din sol, bolile de sol precum mana de sol, fusarioza, verticilioza, caderea plantelor, ect. Nemasol inhiba si germinarea unor seminte de buruieni aflate in zona de actiune a produsului.

Intrucat la aceasta data solariile sunt ocupate de culturile timpurii, este momentul potrivit pentru procurarea dezinfectantului Nemasol. Aplicarea se va face dupa desfiintarea culturii si eliberarea terenului de resturile vegetale.

Nemasol trebuie aplicat pe suprafata solului inaintea infiintarii unei noi culturi, cand in sol se inregistreaza temperaturi de peste 12 grade C. Se administreaza prin instalatiile de irigare prin picurare. Se mai poate aplica si cu pompa, caz in care aplicarea va fi urmata de o mobilizare a solului la 15 cm adancime. Doza recomandata este de 70-100 l/1000 mp. Dupa aplicare solul se acopera cu folie sau se iriga abundent. Noua cultura se infiinteaza la 2-3 saptamani dupa operatiunea de dezinfectie.

Autor:

Dr. ing. Anastase IORGU

Dezinfectia solului din solarii si sere

Fig. 1 Dezinfectia solului din solarii si sere

Categorie: Agricultura

De la: Parteneri

Comentariile sunt închise pentru Dezinfectia solului din solarii si sere

Comments are closed at this time.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.

Cookies - Termeni si conditii